Internet želi da se Electronic Artsu oduzme Star Wars licenca, pokrenuta je velika peticija

Početkom novog tjedna Battlefront 2 saga dobila je novi nastavak.

Napisao  Ponedjeljak, 27 Studeni 2017

"Kako si posijao, tako ćeš i žeti" stara je narodna poslovica koja je u velikoj većini slučajeva točna. Tako se, vjerujemo, CEO Electronic Artsa često u svojim psovkama posljednjih dana prisjeti one bakice negdje u kršovitoj nam Lici koja je, barem tako volim zamišljati, prije nekih 200 godina prva na svijetu izrekla ovu, pa možemo je i tako nazvati – kletvu!

Upravo to je i slučaj sa nedavno izašlim Star Wars Battlefrontom 2, koji je osuđen na propast od kad su objavljeni planovi o monetizaciji igre kroz (pre)pohlepne mikrotransakcije. Milijuni igrača su se udružili, prodaja igre je strahovito pala, dok vlade diljem svijeta potaknute upravo Electronic Artsovom pohlepom razmatraju legalnost loot kutija.

I oni koji su kupili igru su se prevarili

Ipak, sve to zajedno nije bilo dovoljno nekolicini pravih Star Wars fanova da posustanu od kupnje igre, koji su sad razočarani navodno lošim performansama servera koji dovode do neugodnosti prilikom igranja. Razočarani u Battlefront 2, na Redditu su pokrenuli peticiju koja bi trebala potaknuti Disney da oduzme ekskluzivna prava na Star Wars igre od Electronic Artsa.

Kritična masa prikupljena je prilično brzo, sada su im se pridružili i oni igrači koji su od samog početka ljuti na Electronic Arts, pa u trenutku pisanja ovog teksta peticiju je potpisalo već 19,000 ljudi, s trenutačnim rastom od jednog potpisa u sekundi. Nesumnjivo je, kako dan bude odmicao, tako će i broj potpisnika biti višestruko veći.

Može li Electronic Arts povratiti povjerenje igrača, te imaju li u Disneyju "muda" za povlačenje nekakvog drastičnog poteza? Biti će zanimljivo. Što mi mislimo o igri? Naš glavni recenzent upravo dovršava recenziju, čitate je tokom dana!

19Marksman89
2017 Stu 27 01:57:51 PM
Neka pokrenu peticiju da se ukine Star Wars
Veigue
2017 Stu 27 05:42:29 PM
Quote:

Neka pokrenu peticiju da se ukine Star Wars

Igre - ne.
Filmove - da.
Yakuza_stinger
2017 Stu 27 05:45:07 PM
Treba ukinut Disney
Zero
2017 Stu 27 06:05:37 PM
George Lucas je ionako sve uništio davnih dana.
F_i_C_O
2017 Stu 27 06:41:23 PM
Iskreno bih volio da se to desi EA-u , i nadam se da će im ovo biti taj prijeko-potrebni hladni tus da izvuku glavu iz guzice i naprave neke izmjene u politici tvrtke.

maxresdefault.jpg
Wolf
2017 Stu 27 09:28:51 PM
Ko in može uzet kad su najveće platežne moći.
Zero
2017 Stu 27 10:13:20 PM
Po vrijednosti i prihodima ima i drugih kompanija koje ih "šiju", ali EA je očito bio najzagrijaniji za taj desetogodišnji ugovor za izradu SW igara s Disneyjem. S obzirom da se Visceralova igra radi opet praktički iz temelja, a drugu radi Respawn, po meni bi bilo najzanimljivije vidjeti ne-MMO SW igru Biowarea (dakle ne ekspanziju ili nastavak SW: The Old Republic). Ipak imaju najviše iskustva sa SW univerzumom i odlične igre iza sebe. A valjda će i to doći na red nakon Anthema i pod uvjetom da se ne pridruže zajednici likvidiranih studija pod okriljem EA.
Ulogiraj se da bi komentirao.

Gamer on budget