Internetom su procurile masivne navodne informacije za igru Devil May Cry 5

Navodne jer ništa nije potvrđeno. No sve što je napisano zvuči vrlo uvjerljivo tako da smo skloni vjerovati da će biti dosta toga istinito.

Napisao  Ponedjeljak, 27 Studeni 2017

Već neko vrijeme se sumnjalo da je u pripremi Devil May Cry 5. Otkako je Hideaki Itsuno najavio kako radi na tajnom projektu kojeg će uskoro otkriti, svi su "znali" o čemu je riječ. To jednostavno mora biti neki novi Devil May Cry. A onda su počele cirkulirati glasine od prije mejsec dana kako će Devil May Cry 5 biti prikazan na predstojećem PlayStation Experience događaju čime se počelo dodavati ulje na vatru da bi to kulminiralo jučerašnjim masivnim glasinama koje su poprilično detaljne.

Inicijalni plan je bilo pustiti sve informacije u divljinu nakon PSX / Capcom Cup eventa, ali se odlučilo postaviti sve informacije na jednom mjestu u svrhu prevencije sakaćenja konteksta ili postavljanja krivih informacija.

Isprva se saznaje kako je igra u razvoju već 2 godine što je dosta dugo za jednu Devil May Cry igru. A kako je planirano vrijeme izlaska negdje između travnja 2018. i ožujka 2019. godine, ukupni razvoj će se popeti na 3 godine (a možda i malo više). Originalni plan je bilo izbaciti igru u 11. mjesecu 2018. godine, ali nije isključeno da se vrijeme izlaska pomjeri na 2019. godinu. Prije izlaska igre će se u optjecaj pustiti igrivi demo. Glasina da će se predstavljanje DMC petice dogoditi na skorašnjem PSX-u bi mogle biti neutemeljene nego bi igru tek mogli vidjeti na E3 2018.

Foršpan od jednu minutu i 50 sekundi već postoji i uglavnom se fokusira na radnju, animirane scene i likove. Tko zna, možda kad tad slučajno i video "iscuri" na internet. Sony financira igru u nekoj mjeri (nije poznato kolikoj) takoda postoje šanse da DMC 5 bude PlayStation 4 ekskluziva, konzolaška ili vremenska ekskluziva. Itsunov tim koji je radio na prijašnjim DMC nastavcima i Dragon Dogmi radi na DMC 5, a tu su također i dalje u ulogama prisutni Rueben Langdon (Dante), Johnny Young Bosch (Nero) i Dan Southworth (Vergil).

Priča i likovi (potencijalni spoileri!)

Iako ništa od ovog ne treba biti istina, valja upozoriti na moguće spoilere tako da ako ne želite, slobodno preskočite sve do sljedećeg podnaslova.

 

Spremni?

 

Krećemo!

 

Pričom će DMC 5 nastaviti tamo gdje je DMC 4 stao, a 3 lika su navodno igriva. Jedan od njih će sigurno biti Dante te postoji mogućnost da će i Nero biti. Treći će lik navodno biti veoma jak (ne zna se hoće li biti neki od već postojećih ili potpuno novi). U ovom nastavku će Dante biti najozbiljniji ikada te će sve u igri za njega biti vrlo osobno neovisno o ponekim "over the top" situacijama i ponašanjima. Trish će imati značajnu ulogu u petici, ali se ne zna hoće li biti igriva ili ne. Što se Vergila tiče, nije poznato kako će "ustati iz mrtvih" s obzirom na smrt u DMC jedinici. Nero i Vergil će doživjeti konfrontaciju u jednoj sceni koja bi trebala na taj način potvrditi njihovu relaciju (Nero je Vergilov sin prema DMC 3142 knjizi). Likovi će se mjenjati kako idu ključni dijelovi u priči, a glavna neprijateljska faca će biti "Prince of Darkness". To bi moglo sugerirati da se Mundus vraća, ali ta titula može pripasti nekome drugome. DMC 5 će zaokružiti "Sons of Sparda" priču.

Tehnikalije

Sve će biti glatko: od 60 FPS-a, kretanja kamere pa do metode izbjegavanja protivnika. Nivoi će sada biti malo otvoreniji u odnosu na starije DMC-ove, ali nipošto kao u Souls igrama ili neki još otvorenijima nego više u stilu Bayonette. Kad smo kod Bayonette, u stilu nje će biti ranking sustav te sustav misija. Neće biti Quick Time Evenata niti stamina bara. Animacije likova odnosno pokreta kao i fizika odjeće će biti fluidnija pa će borbe stvarno lijepo i efektno izgledati. Style sustav će biti razrađen i pristupačniji u odnosu na DMC 4, a pojedini stilovi će imati prednosti na određenim protivnicima kao što su to imali DmC i DMC 3.

Boss borbe će biti pojačane dok će jedan od njih imati borbu rasprostranjenu na nekoliko područja. U velikim borbama će se kamera udaljavati kako bi uvijek imali cjeloviti pogled na njih, a razvojni tim je posebno ponosan na njenu dinamičnost. Interakcija s okolinom će biti nešto povećanija kao i destruckija odnosno manipulacija okoliša, ali ništa što će manjiti naglasak na borbu. DMC 5 nije open world igra iako je ponešto inspiracije došlo od Dragon Dogme.

Bome puno specifičnih informacija glede igre. Iako zasad ništa nije potvrđeno, ovo sve je toliko detaljno da gotovo možemo vjerovati u istinitost većine informacija. Nema druge nego čekati službene potvrde. Priznajte da ste žešće nahajpani.

Izvor: Resetera

Nema komentara (još)!
Ulogiraj se da bi komentirao.