Ako je suditi prema onome što kaže Take Two, ubrzo će sve igre biti samo digitalne

R.I.P. fizičke kopije igara. Jednom je i do toga trebalo doći.

Napisao  Srijeda, 29 Studeni 2017

Ili ipak ne! Zasada još ne, ali Take Two koji stoji iza megauspješnog hita Grand Theft Auto 5 smatra da će igre biti samo u digitalnom obliku i to za nekih 5 do 20 godina. Take Two predsjednik Karl Slatoff kaže kako ne može točno predvidjeti hoće li to biti za 5, 10 ili 20 godina, ali stvari se definitivno kreću u tome smjeru.

Kao argument toj tvrdnji navodi to što su Sony i Microsoft za svoje konzole s vremenom razvili sasvim pristojne servise (PSN i Xbox Live) na kojima se sve više i više kupuje digitalija. Napominje kako Take Two i dalje maksimalno podržava fizikaliju i prodaju u trgovinama kroz svoje partnere, ali istina je to da će sudbina u kojoj više nema mjesta za fizikaliju biti neizbježna, htjeli to ili ne. A digitalija odnosno distribucija igara preko online servisa povlači i mikrotransakcije čijem porastu u implementaciji svjedočimo posljednjih godina. Slatoff primjećuje oštru gamersku reakciju spram prakticiranja te politike (kod konkurenata na posljednjim naslovima), ali smatra da nije problem u samim mikrotransakcijama, već u načinu kako se postavljaju.

Slatoff situaciju s lootboxevima ne vidi kao oblik kockanja. Smatra da je stvar samo u sadržaju. Cilj je isporučiti sadržaj igračima s fokusom na uključenost. Ako im se da dobar sadržaj zbog kojega su oni sretni, sve će u tom slučaju biti ok. Potrošača (u ovom slučaju igrača) se nikako ne može prisiliti ni na što. Sve što onaj koji isporučuje igru može učiniti je napraviti što bolje iskustvo kako bi se time razvila uključenost igrača čime se stvara dodana vrijednost zabavi (igri).

Čitaj dalje

Emilijo
2017 Stu 30 12:35:30 AM
Ocekivano. Ja sam vec 100% digitala.
Chaky
2017 Stu 30 10:17:07 AM
Mene vesele sarene kutijice. A posebno sam slab na Steelbuce.
Brankec
2017 Pro 03 06:44:06 PM
ja sam za, također vec duze vremena mi samo digitalija prolazi, kupujem samo za PS4, stalno su saleovi, cijene padaju, imam brz net tak da za cas skinem to sto kupim umjesto da cekam i do mjesec dana da mi kutijica dodje doma sa nekog od UK shopova :)

Sent from LG G2

Ulogiraj se da bi komentirao.