Developeri Valkyria: Azure Revolutiona objašnjavaju Permadeath

Razgovarali su sa japanskim novinarima.

Napisao  Srijeda, 25 Studeni 2015

Japanski časopisi često "procure" nove informacije prije predviđenog izlaska, a u ovom slučaju je to razgovor sa developerima Valkyria: Azure Revolutiona, kako nam prenosi japanska stranica Gamestalk.

Saznajemo da je jedna od tema ove igre smrt, te da je nemoguće oživiti palog ratnika u borbi. Bez tog osjećaja trajnog gubitka dragog kolege u borbi, ne bi bilo moguće prikazati prave igračeve emocije. Kreatori žele da nam pruže razne naracijske događaje za sve likove, ohrabrujući igrače da učine sve što je u njihovoj moći da ne stradaju.

Iako će se glavna priča nastaviti uprkos trajnom gubitku određenog lika, događaji povezani sa njim/njom se neće desiti. Također saznajemo o samoj težini i ako stepen izazova nije nizak, kreatori ne žele ni da bude prelagano. Kreatori razmatraju posebnu easy težinu za one koji ne žele biti ometani u razvoju priče.

Valkyria of the Blue Revolution2

U konačnici, demo koji nam dolazi sa PS4 preradom originalne VC nije samo u svrhu promocije igre, već i u pružanju korisnih povratnih informacija u daljnjem razvoju V: AR. Željno isčekujemo svaku novu informaciju.

Nema komentara (još)!
Ulogiraj se da bi komentirao.

Aktualno