Čini se kako ćemo ove godine konačno zaigrati Shenmue III

Lijepo je kad nova godina propisno ni ne starta, a već će ju obilježiti izlazak dugo očekivanog nastavka Shenmue serijala.

Napisao  Utorak, 02 Siječanj 2018

Par godina nakon najave te veoma uspješnje Kickstater kampanje, čini se kako se razvoj polako ali sigurno bliži kraju.Ove godine bi nas tako trebao dočekati izlazak igre Shenmue 3 za PlayStation 4 i PC. Toj tvrdnji u prilog ige ovaj tweet kojeg je objavio jedan od producenata igre, Cedric Biscay:

Spominju se i dodatna iznenađenja za koja se nadamo da će što prije otkriti. I naravno, nadamo se da neće biti nekakvih odgoda. Ipak, uza sve to, valja biti realan i ne očekivati igru prije druge polovice (možda čak i posljednjeg kvartala) 2018. godine. Sjetimo se da su problem bile drvene facijalne ekspresije likova na kojima je razvojni tim radio krajem ljeta 2017. godine. Vjerojatno ima još sličnih stvari na kojima treba raditi i koje treba poispravljati.

maverick
2018 Sij 02 04:42:00 PM
Svejedno će biti flopčina gora od FF15. FF15 bar izgleda dobro. Nijedna igra koja se radila sto godina nije ispala vrhunski i ispolirano. Nije FFVersusXlll, nije Last Guardian, nije Duke Nuke Forever, nije Prey,  neće ni ovo, a bogami ni FF7R, a ni susjed mu Beyond Good & Evil 2. Za sve me i boli ona stvar osim što bih volio FF7R da ispadne dobro jer su ovo ostalo samo po sebi bila sranja, ali to je nemoguća misija. 
Yakuza_stinger
2018 Sij 02 04:49:36 PM
Da, al Shenmue se radi od tipa 2015. To što je trebalo 15 godina da dođe do toga, e to je drugih par rukava. Hoće li bit flop.. ja bi rekao da su šanse 50/50.

Najveći razlog za mogući flop je što je takva vrsta igara ima male šanse za proboj u današnje doba. Sve mehanike koje su shenmue 1 i 2 pionizirali su igre "učenici" (koje su ih preuzele) usavršile nadmašile davnih dana pa je ostalo premalo mjesta za (r)evoluciju open world žanra. Buđenje iz takve mnogogodišnje kome nije baš najljepša stvar.

Jedini način na koji vidim da Shenmue opstane je da ima jako puno onih koji žele vidjeti nastavak priče plus novopridošlih koji bi tu sagu htjeli doživjeti. Kickstarter je bio uspješan kao i hype, pa sad da vidimo hoće li se nastaviti. ja se nadam da oće.
maverick
2018 Sij 02 05:02:17 PM
Pa čuj, ja ću prije igrati i takav flop nego  HORAJZON. Ali stvar je ta da nismo još ništa vidjeli od igre i sumnjam da to ide na dobro. The Last Guardian je na kraju ispao pristojno (iako ne ispolirano) možda ima i nade za ovo, ali ja sam pesimista. Igre igram prvenstveno zbog price, a ponekad mi je gameplay na prvom mjestu (MGSV) pa mogu progledati kroz prste ako tehnički ne bude na visini nekih AAA naslova. No ne znači ako se meni i svidi da neće biti flop.
Icek™
2018 Sij 02 06:13:40 PM
[member=251]maverick[/member] Ti si zaista za bg&e napisao da je sranje?
maverick
2018 Sij 02 06:22:50 PM
Ne, to nisam ni igrao, niti sam spomenuo prvi dio igdje. Ali zato Prey, Duke Forever i FF15 koje jesam su na tankoj liniji izmedju sranja i smeća.
Icek™
2018 Sij 02 07:24:37 PM
A čuj, tako je ispalo, da su sve spomenute igre sranje. BG&E to definitivno nije.
Shenmue nažalost nisam nikad igrao te se nadam da ću imati prilike zaigrati prva dva dijela prije trojke.
maverick
2018 Sij 02 08:01:20 PM
Pa sigurno možeš preko nekih emulacija na racunalu, samo nemoj puno očekivati. Igre nisu dobro ostarile.
Yakuza_stinger
2018 Sij 02 08:57:18 PM
Mislim da Shenmue emulacija na NullDC i dalje ima problema sa sejvanjem pozicije. Nisam 100% siguran da su problem riješili.
Ulogiraj se da bi komentirao.

Gamer on budget