• PS4

The Last Guardian

DATUM IZLASKA: 6.11.2016.

DEVELOPER: Team Japan

ŽANR: Akcijska avantura

USTUPILI: PlayStation Hrvatska

  • PS4

Shadow of the Colossus (2018.)

DATUM IZLASKA: 8.2.2018.

IZDAVAČ: Sony

DEVELOPER: Bluepoint Games

ŽANR: Akcijska avantura

Tvorci Shadow of the Colossusa i The Last Guardiana u novu godinu ušli s prikazom nove igre

Vijest godine.

Napisao  Četvrtak, 04 Siječanj 2018

Ico, Shadow of the Colossus (koji dobiva PS4 remaster idući mjesec) i The Last Guardian igre su koje potpisuje Fumito Ueda i sve tri bez imalo razmišljanja možemo svrstati među najbolje igre u povijesti gaming industrije. Ueda radi drugačije igre, ne dodvoravajući se trendovima, dok je definitivni dokaz toj tezi njegova posljednja igra The Last Guardian koju sam svojevremeno u recenziji proglasio najgorom najboljom igrom svih vremena.

The Last Guardian je, uslijed problema u razvoju, a kasnije i prelaska na novu platformu (s PS3 na PS4), u razvoju proveo gotovo 10 godina. Nadamo se kako na novu igru nećemo trebati čekati toliko dugo, a čini se da smo dobili i svojevrsnu najavu nove igre, nešto više od godinu dana od izlaska TLG-a.

nova igra.jpg

Screenshot nove igre: ljepotica i zvijer.

Tako je genDESIGN studio, iza kojeg stoji Fumito Ueda, iskoristio priliku pa su u čestitci za Novu godinu priložili nešto što izgleda kao teaser screenshot neke nove igre. Na službenoj stranici studija, uz poruku u kojoj su nam poželjeli sretnu i plodonosnu narednu godinu, priložen je screenshot na kojem možemo vidjeti djevojku na nekakvom oltaru obasjanu zrakom svijetla. S desne strane nalazi se divovsko stvorenje, odnosno njegova šaka.

U izvornom kodu web-stranice iskopan je i opis slike "Beauty and the Beast 2018", što bi značilo kako se sigurno radi o novom projektu, za koji se zbilja nadamo kako će biti pobliže predstavljen već ove godine. Sam Fumito Ueda se, inače, u svojim nedavnim istupima izjasnio kako njegova nova igra, zahvaljujućim današnjim modernim alatima definitivno neće biti u (pre)dugom razvoju kao što je to bio The Last Guardian. Nova Uedina igra već iduće godine? Sasvim moguće!

Kabegami
2018 Sij 04 11:23:57 AM
Baš me zateklo.  :O
Godina je jako dobro počela, nadam se da će se tako i nastaviti.

Samo... još niti Guardiana nisam zaigrao. Sramota!  :S
Icek™
2018 Sij 04 11:39:47 AM
Wuhu, odlična vijest.
Densetsu
2018 Sij 04 11:39:57 AM
Bilo bi odlicno kad bi u istoj godini odligrali remake SotC-a i novu Uedinu igru (iako pretpostavljam da ce izici najranije sljedece godine).
A valjalo bi jos jednom proci The Last Guardiana (po meni GOTY 2016. uz Uncharted 4: A Thief's End i Dark Souls III).
Ulogiraj se da bi komentirao.

Gamer on budget

  • 1