I Xbox One će ovog mjeseca dobiti The Vanishing of Ethan Carter

Sada ćemo se moći igrati detektiva i rješavati misterije i na Microsoftovoj konzoli.

Napisao  Subota, 06 Siječanj 2018

Za to da nebude sve samo akcija i napucavanje će se pobrinuti walking simulatori poput igre The Vanishing of Ethan Carter. Prvotno izbačena za Steam 2014. godine, a onda za PlayStation 4 godinu dana kasnije konačno dolazi i za Xbox One. Tu se radi o klasičnom primjeru žanra s pogledom iz prvog lica gdje se interakcija praktički svodi na ponešto rješavanje zagonetki.

U igri smo u ulozi detektiva pod imenom Paul Prospero koji prima uznemirijuće pismo Ethana Cartera. Čini se kako je dječak u ozbiljnoj opasnosti. Unatoč tome što Paul stiže u njegov dom u Red Creek Valley, čini to prekasno jer je Ethan već nestao. Njegov nestanak bi mogao biti povezan sa brutalnim ubojstvima stoga uz eksploraciju i Paulovu nadnaravnu sposobnost komunikacije s mrtvima ga treba pronaći i otkriti sve misterije vezane uz Red Creek Valley.

Pošto je u ovakvim igrama interakcija obično minimalna, veliki je naglasak na atmosferi koje u The Vanishing of the Ethan Carter ne nedostaje. Korak dalje je taj što će Xbox One verzija sadržavati i "free roam" mod koji će, kao što mu ime kaže, omogućavati lutanje okilinom bez uplitanja priče. Također, Xbox One X će igru natjerati u 4K rezoluciji. Nije poznato hoće li se raditi o normalnoj ili Unreal Engine 4 Redux remasteru igre kao što još nije poznato hoće li i PlayStation 4 verzija dobiti "free roam". The Vanshing of Ethan Carter izlazi za Xbox One X 19.1.2018. godine.

 

Nema komentara (još)!
Ulogiraj se da bi komentirao.