• PC
  • XONE
  • PS4

PlayerUnknown's Battlegrounds

DATUM IZLASKA: 21.12.2017.

IZDAVAČ: PUBG Corporation / Microsoft Studios (XONE)

DEVELOPER: PUBG Corporatio

ŽANR: Battle Royale

PlayerUnknown's Battlegrounds je najprodavanija igra za PC svih vremena

Čudi li ikoga ovakva vijest?

Napisao  Utorak, 09 Siječanj 2018

Dosada je titulu najprodavanije igre za PC svih vremena ponosno nosio Minecraft. Ali od jučer ne više. Sada ta čast pripada igri za koju se očekivalo da bi mogla napraviti taj pothvat i prestići Minecraft. Radi se, dakako, o igri PlayerUnknown's Battlegrounds.

Ako je vjerovati službenoj brojci koju Minecraft drži na svojim stranicama, igra se prodala u 27.598.163 primjeraka samo za PC. PUBG na to odmahuje rukom te Steamspy prikazuje cifru od 27.8 milijuna primjeraka. Čak i ako se u to uračuna statistička marginalna greška od oko 160.000 primjeraka, tada se radi o brojci od 27.640.000 primjeraka što je još uvijek za oko 40.000 primjeraka više nego Minecraft.

Minecraft stats.jpg

PUBG stats.jpg

Bluehole-ova uzdanica, iako puna tehničkih problema koji se s vremenom ispravljaju i dalje drma gamerskom scenom. Također drži rekord od 3 milijuna igrača koji su istovremeno igrali igru u danu. Svaka im čast na uspjehu. S druge strane, kad bolje pogledamo, najprodavanije igre za PC su Minecraft i PUBG. Obje igre vrhunski predstavnici Master Race platforme koje tjeraju granice mogućeg, što u grafičkom i tehničkom, što u gameplay smislu. Sarkazam na stranu, nije li to pomalo tužno? Zar se na to svodi PC gaming? Ili ipak realnost te vječna potvrda da ne trebaš imat bolestan budžet kojim ćeš radit AAA naslov da bi uspio? izgleda da je ovo potonje u pitanju.

Izvor: dsog

Dom
2018 Sij 09 02:48:20 PM
CSGO je bio na 29 milijuna ovo ljeto(sad je još više),a minecraft je ostavio iza sebe prie više od godinu dana,neznam od kud su tvoje brojke.

http://steamspy.com/app/730
Chono7
2018 Sij 09 04:21:42 PM
To su podaci o ownerima CSGOa, ne o prodanim primjercima. Vrlo lako je moguce da je cak polovica od toga broja steceno besplatno, putem kodova, a ne prodajom.
Ulogiraj se da bi komentirao.

Gamer on budget

  • 1