Pogodite koju smo igru najviše kupovali u prosincu na PlayStationu 4

Nevjerojatni smo.

Napisao  Četvrtak, 11 Siječanj 2018

Prije par dana pisao samo o igrama koje smo najviše kupovali na PlayStation Storeu kroz cijelu 2017. godinu, a sad je došao red da se osvrnemo na posljednji mjesec jedne od boljih godina u gaming industriji. Koji pak, dijametralno suprotno, pokazuje koliko smo mi gameri i dalje šuplji.

Star Wars Battlefront II je, kako piše na PlayStation Blogu, bio najprodavanija igra u cijelom blagdanskom prosincu, kada se najviše i troši. Iako dočekan na nož zbog nikad veće kontroverze vezane uz forsiranje mikrotransakcija u igri, Electronic Arts je ipak uspio ostvariti odlične rezultate prodaje. Tako su, pretpostavljamo, igru najviše kupovali "casual" gameri i to na krilima marketinga The Last Jedi filma. Isto tako, sumnjamo da je odmoglo i 50 postotno sniženje igre na jednoj od PlayStationovih 12 božićnih ponuda.

Dakle, Battlefront II je unatoč svakoj logici najprodavaniji, dok se na drugo mjesto, očekivano, smjestila inače najprodavanija igra u cijeloj 2017. godini – FIFA 18. Novi Call of Duty je treći, četvrti je svojevrsni fenomen GTA V koji se neda ni nakon više od tri godine od izlaska. Dok ću ovaj pregled zatvoriti s novom igrom na listi, Gang Beasts, jednom od najzabavnijih party igara svih vremena. U nastavku bacite oko na ostalih 15 pozicija na listi.

Najprodavanije igre u Europi u 12. mjesecu 2017. godine

 1. Star Wars Battlefront 2
 2. FIFA 18 (3)
 3. Call of Duty: WWII
 4. GTA V
 5. Need For Speed: Payback
 6. Gang Beasts
 7. Assassin’s Creed Origins
 8. Rocket League
 9. Wolfenstein: The New Order
 10. The Last Of Us Remastered
 11. Horizon Zero Dawn
 12. Crash Bandicoot N Sane Trilogy
 13. Tom Clancy’s Rainbow Six: Siege
 14. The Sims 4
 15. EA Sports UFC 2
 16. Knowledge is Power
 17. Gran Turismo Sport
 18. Minecraft
 19. The Witcher 3: Wild Hunt
 20. ARK: Survival Evolved
Chaky
2018 Sij 11 02:45:32 PM
Popust je bio presudan.
Ja sam odolio porivu da kliknem buy (nevjerojatno, ali istinito).
Ulogiraj se da bi komentirao.

Gamer on budget