Neobičan JRPG The World Ends With You: Final Remix stiže na Nintendo Switch

Čini se kako Square Enix nije zaboravio na nekadašnju Nintendo DS ekskluzivu.

Napisao  Petak, 12 Siječanj 2018

Prije otprilike nešto više od 10 godina je izašao neobičan JRPG specifičnog naziva The World Ends With You koji je svoju zanimljivu priču ispričao kroz stripovsku cell shading grafiku i sustav borbe u kojoj istovremeno koristimo oba zaslona za borbu. Sadržaj na gornjem zaslonu bi kontrolirali gumbima, a donji na touch tako da bi borbe zbilja bile intenzivne kada se akcija istovremeno događa na oba. To je bio dokaz da Square Enix, kad to želi, može napraviti nešto što izlazi iz ustaljenog kalupa žanra.

S obzirom da je igra zbog specifične mehanike ekskluzivno izašla za tadašnji Nintendo DS, bilo je za očekivati da neće biti poznata na našim prostorima. No, ako ikada pogledate bilo koju top listu igara koje se moraju odigrati za navedeni Nintendov prijenosnik, gotovo uvijek ćete naletiti na "The World Ends With You". Igra prestaje biti ekskluziva onog trena kada dolazi na Android 2012. godine sa sufiksom "Solo Remix".

A sada, ponovno se vraća na Nintendo i to Switch. U Final Remix formi će biti zapravo definitivna edicija. Osim što će sadržavati unaprijeđene vizuale i podršku za Joy-Con kontrolere i touchscreen će sadržavati i novi epilog koji će dodatno baciti novo svjetlo na priču. Specifičan datum izlaska nije poznat, ali će to biti ove godine.

Nema komentara (još)!
Ulogiraj se da bi komentirao.