Američki predsjednik Donald Trump tvrdi da je prodao fiktivni Call of Duty avion Norveškoj

Lapsus predsjednika SAD-a nasmijao je mnoge.

Napisao  Petak, 12 Siječanj 2018

Kako piše PC Gamer, američki predsjednik nanizao je još jedan veliki gaf u mandatu koji traje tek nešto više od godine dana. Tako se, naime, nakon sastanka s norveškom ministricom Ernom Solberg (o kojoj ću pisati poseban članak kasnije danas), na održanoj presici pohvalio kako je njegova država započela s isporukom F52 borbenih aviona. Ugovor je to vrijedan preko 10 milijardi dolara.

I sve bi to bilo krasno i bez zamjerke da F52 avioni postoje. Međutim, ne postoje, odnosno postoje samo kao djelo fikcije u Call of Duty: Advanced Warfare igri. Gospodinu Trumpu nećemo pretjerano zamjeriti, vjerojatno je čitao skriptu napisanu od strane njegovog PR tima, ali nitko nam ne može zabraniti da se naslađujemo.

Inače, Call of Duty: Advanced Warfare smješten je u 2054. godinu, a fiktivni F52 avion kojim imamo priliku upravljati jednom od misija u igri je predstavljen kao čudo od tehnologije, pa kao što se možete i uvjeriti u video klipu ispod, avion bez problema savladava ratne uvjete unutar kanjonskih tjesnaca. Takvu leteću zvijer svakako bi poželjela bilo koja zemlja, ali će se Norvežani ipak trebati zadovoljiti F-35 avionima koji zaista i postoje.

Veigue
2018 Sij 12 02:01:17 PM
Norvežani kupuju avione.
Jel' to samo za pokazivanje ili će napasti Švedsku?
Ulogiraj se da bi komentirao.