U nastajanju je Nintendo Switch emulator pod imenom Yuzu

Čemu CEMU, kad ćemo imat Jozu, pardon, Yuzu?

Napisao  Ponedjeljak, 15 Siječanj 2018

Ekipa koja stoji iza Nintendo 3DS emulatora pod imenom Citra najavljuje da radi na emulatoru za Nintendo Switch pod imenom Yuzu.

Niti godinu dana nije prošlo od izlaska konzole, a već se radi na emulatoru. Dok jedni negoduju i predviđaju propast Nintenda u startu, drugi se pitaju u kojem slučaju je legalno emulirati igre, a treći se sprdaju kako će emulirati Doom ili Skyrim. No dok oni saznaju svoje odgovore ili udovolje znatiželji i prije nego pohrlite na GitHub skinuti emulator, znajte da je u vrlo ranoj fazi izrade.

Sada trenutno Yuzu ne vrti nijednu komercijalnu igru nego tek ponešto Homebrew igara. Yuzu je pisan u C++ kodu metodom reverznog inžinjeringa pa će proces sigurno potrajat dok ne dođe u fazu koju bi mnogi željeli, a to je igranje ekskluziva na PC-u.

Veigue
2018 Sij 15 12:06:55 PM
Ekipa koja stoji iza Nintendo 3DS emulatora

Emulator za 3DS je i dalje sranje.

U svakom slučaju, sretno im. CEMU je već neko vrijeme strogo BotW emulator, jer se ne trude popraviti ove ostale igre koje rade ili loše ili nikako (Tokyo Mirage Sessions, primjerice), već su opsjednuti tom jednom jedinom igrom.
Yakuza_stinger
2018 Sij 15 12:38:04 PM
Da, čini mi se da nije baš upotrebljiv, a oni se rastežu preko novog projekta. Ne znam zašto ne naprave nešto kao što je Dolphin (GC + Wii).
sanzo
2018 Sij 15 12:47:17 PM
Quote:

Da, čini mi se da nije baš upotrebljiv, a oni se rastežu preko novog projekta. Ne znam zašto ne naprave nešto kao što je Dolphin (GC + Wii).


Dolphin je bio 5 godina u razvoju kad su počeli radin na wii emulaciji, uz to su i konzole puno sličnije nego switch i 3ds pa je zajednička emulacija bila puno smisleniji pothvat. Ovaj Yuzu je tek započeti projekt i nije realno očekivat da će poslužiti za ikakvo igranje barem 3 godine. Ako baš želiš imat više emulatora u jednom sučelju možeš uvijek koristit retroarch. Kako je ovo open source sigurno će kad izađe funkcionalna verzija emulatora netko napravit modul za retroarch.
Ulogiraj se da bi komentirao.

Gamer on budget

  • 1