• PC
  • PS4
  • XONE

Fortnite Battle Royale

DATUM IZLASKA: 26.9.2017.

IZDAVAČ: Epic

DEVELOPER: Epic

ŽANR: Battle Royale

Impresivne brojke i novi rekordi za Fortnite Battle Royale, a stiže i “nova” mapa

Čim stigne najavljena mapa, vjerujemo da će broj igrača samo rasti.

Napisao  Utorak, 16 Siječanj 2018

Prema statistikama, Fortnite Battle Royale je tijekom prosinca prošle godine igralo više od 30 milijuna igrača, a odjednom ih se za pobjedu borilo oko 1,3 milijuna. Samo mjesec dana kasnije, statističari iz Epica javljaju da je upravo probijena granica od 40 milijuna igrača, a prošli vikend istovremeno se igralo više od 2 milijuna istih.

Impresivni rezultati za free-2-play igru

Da podsjetimo, Battle Royal je zapravo besplatan dodatak za Fortnite koji se odlično snašao u žanru koji je ovih dana možda i najpopularniji unutar gaming industrije, posebno zahvaljujući PUBG-u. Fortniteu u prilog ide i činjenica, uz to što je besplatan, da je dostupan na svim dominantnim platformama, dakle, za PC, Xbox One i PlayStation 4 (dolazak PUBG-a na Sonyjevu konzolu tek se očekuje), pa ne čudi da se u Epicu imaju čime ponositi i hvaliti.

Neki ljudi u našem uredu kažu da bismo mogli postati najjača Battle Royale igra u zapadnom svijetu, što bi bila ludnica. Neki čak kažu da bismo mogli postati najveća i najbolja igra na zapadu, rekao je za Eurogamer Eric Williamson, sistemski dizajner iz Epica.

Nema spavanja na lovorikama, stiže “nova” mapa

Ne radi se zapravo o potpuno novoj mapi, već će trenutna biti ažurirana (interno je zovu “Map 2.0”). Nit će dodana nova područja u kojima će se naći gradski dio s visokim građevinama, kao i rudnik u kojem će uživati igrači s tendencijom da se zbuksaju i kampirajući čekaju kraj runde. Developeri također najavljuju da će već postojeći dijelovi mape isto tako biti nadograđeni.
Kako će izgledati ta “nova” mapa možete vidjeti na Tweetu ispod, a isprobat ćete ju idući tjedan kad bi najavljeno ažuriranje trebalo biti vani.

Nema komentara (još)!
Ulogiraj se da bi komentirao.