Prvi čovjek Minecrafta Matt Booty od sad vodi Xbox diviziju

Zanimljiv odabir čelnih ljudi Microsofta.

Napisao  Četvrtak, 18 Siječanj 2018

Dakle, vijest je ovakva, a mnogi će je dočekati s podsmijehom. Glavna i odgovorna osoba za sve Xbox igre od jučer je Matt Booty. Ovaj čovjek zanimljiog prezimena do jučer se brinuo o Minecraft brandu, te je ujedno i osoba najviše zaslužna za eksploziju cjelovitog branda nakon kupnje prava na igru od Markusa Perssona "Notcha" za vrtoglavih 2,5 milijarde dolara.

Minecraft je od tog trenutka rastao još više, svoje mjesto pronašao na svim platformama, profilirao se i u svijetu igračaka, te je danas možda i najveći brand u svijetu u nekakvom ciljanom dobnom tržištu djece do 14 godina. Sve to je bilo dovoljno CEO-u Microsofta Satya Nadelle da promovira Bootyja na poziciju korporativnog potpredsjednika Microsofta, poziciju upražnjenu promocijom popularnog Phila Spencera.

Stižu li (još) bolji dani za Windows i Xbox gaming?

Phil Spencer nedavno je promoviran u izvršnog potpredsjednika zaduženog za cijeli Microsoftov gaming asortiman, uključujući i Windows 10, pa će on tako i dalje nastaviti nadgledati Xbox diviziju, koju će sada formalno voditi gospodin Booty. Booty će osim Xbox divizije nadgledati i sve ostale studije pod Microsoftom, pa će bidi zadužen za vođenje strategije razvijanja i izdavanja svih Microsoftovih igara na svim platformama.

Booty se pridružio Microsoftu 2010. godine, gdje se kasnije dokazao izvršavanje razvojne strategije Minecrafta, a kao šef Xboxa i Microsoftovih gaming studija izabran je nakon preporuke čelnika svih Microsoftovih studija. Nadajmo se kako će od sad pa na dalje biti manje podbačaja, poput primjerice otkazanog Scalebounda, najatraktivnije ekskluzive za Xbox One koja je otkazana.

Nema komentara (još)!
Ulogiraj se da bi komentirao.

Gamer on budget

  • 1