GTA V Online je svojevrsna pljačka, a ove brojke to i dokazuju

Stotine sati i desetine tisuće kuna.

Napisao  Ponedjeljak, 22 Siječanj 2018

GTA V Online. Pokušavao sam ga zavoljeti, forsirao sam se, ali nije nikako išlo. Ideja? Odlična! Sadržaj? Masivan, kvalitetan i što je najvažnije, novi je u konstantnom pristizanju. Izvedba? E tu je zapelo. Preduga vremena učitavanja, mrežni problemi, pa ponovno učitavanje između naizgled jednostavnih, temeljnih aktivnosti jednostavno su me natjerale da se ovoj komponenti igre i ne vraćam toliko često.

Međutim, postojao je još jedan problem, iako, realno, ne može stati u istu rečenicu s predugim učitavanjima. A to je – grindanje. Kupi kuću, kupi auto, kupi stan, pa još jedan auto... trebalo je zaista dugo igrati i uzastopce ponavljati misije koje se najviše plaćaju kako bi se skupilo dovoljno novaca za željene stvari. A onda, jednom kad prikupiš novce i kupiš jahtu sa svim nadogradnjama, u igru drugi tjedan dođe druga, još bolja, pa onda sve ispočetka.

Živote zbogom

Idemo i dalje biti realni, pa zaključiti. Ako se samo želiš zabavljati i nemaš prevelike zahtjeve po pitanju posjeda u igri, nećeš potrošiti previše vremena da kupiš onu jednu stvar koju želiš iz svake kategorije. Međutim, ako ste iole više "uvučeni" u svijet GTA Onlinea, onda ćete baciti gomile vremena u grindanje. Ili vlastitog novca. A brojke koje je iznio Youtuber Broughy1322 možda nisu točne u sekundu ili dolar, ali su poprilično dobar pokazatelj.

swift deluxe.jpg

Za ovog ljepotana grindati ćete 25 sati.

Tako ćete, prema Broughyevoj računici, ako želite kupiti sva vozila u potrošiti 318 milijuna dolara u igri, što je ekvivalent stvarnih 4000 dolara, odnosno ogromnih 24400 kuna ako biste trošili stvarni novac! Ako biste samo grindali, bez ikakve igre i užitka, da biste zaradili novac za kupnju svih automobila biti će vam potrebno najmanje 636 sati. Pod uvjetom da na svakoj misiji zarađujete maksimalne iznose. I tu pričamo samo o vozilima.

Šuška se da slijedeća Rockstarova igra Red Dead Redemption 2 kasni isključivo iz razloga kako bi se optimizirala Online komponenta igre. Želje glavešina iz Take-Two izdavača navodno je takva da očekuju barem priibližni financijski uspjeh Onlinea na novoj R* igri. Mi priželjkujemo drastično bolja vremena učitavanja i općenito bolje teničke performanse, a što se tiče mikrotransakcija, biti ćemo skromni i poželjeti samo jednu stvar. Da ne bude gore nego što je trenutno u GTA Onlineu.

Milicevic87
2018 Sij 22 11:36:54 AM
Eh, ako se toliko fokusiraju na online rdr-a, bojim se kakav ce, meni vazniji dio, story/singleplayer ispasti.
gunner
2018 Sij 22 12:25:06 PM
Ispast ce bomba.

Poslano sa mog SM-G930F koristeći Tapatalk

Ulogiraj se da bi komentirao.