• PC
  • PS4
  • XONE

Metro Exodus

DATUM IZLASKA: Kraj 2018.

IZDAVAČ: Deep Silver

DEVELOPER: 4A Games

ŽANR: FPS

Metro Exodus ćete igrati jako dugo jer će biti veći nego prošla 2 nastavka zajedno

I to skupa sa njihovim DLC-ima. Bolje pripremite godišnji odmor kada igra izađe.

Napisao  Srijeda, 24 Siječanj 2018

Sigurni smo da ste nahajpani na Metro Exodus još od trenutka kada je pušten foršpan za Xbox One X na E3 2017. Niste nahajpani? Molim? Pa kako sad to? Za kaznu pogledajte ponovo taj isti foršpan i divite se atmosferi:

Koliko smeđe boje, koliko ruševina, koliko atmosfere, koliko sile S.T.A.L.K.E.R.-a koja je jaka u ovom naslovu, koliko 28 Days Later muzike, koliko citata Dostojevskog, koliko... Okej, shvaćate? Jeste sad nahajpani? Niste opet? Onda ponovo gledajte video! I tako sve dok ne budete nahajpani.

Zezanciju na stranu, stižu odlične vijesti iz tabora 4A Gamesa koji marljivo rade na igri. Tiče se veličine skripte, a time i duljine trajanja same igre. Producent Jon Bloch poručuje kako će Metro Exodus jako dugo trajati. Toliko dugo da veličina skripte nadmašuje skripte Metro 2033 i Metro: Last Light i njihove DLC-e zajedno. Još kad uzmemo u obzir da će to značiti puno mogućnosti odabira odgovora, kompletiranje igre će trajati jako dugo.

Biranjem odgovora i odlukama, dakako, utječemo na to tko će nam postati saveznik, a tko neprijatelj. Mogućnosti rješavanja pojedinih situacija će biti raznolika. Recimo, ako krenemo napasti kamp s banditima i pritom koristiti stealth taktiku, logično će biti to napraviti po noći. Ali, zato će možda baš tada biti brojčano više bandita na koje ćemo naići čime izazov postaje veći. Osim izmjene dana i noći, vremenske komponente će nam također moći ići na ruku. Ako se dogodi gadna oluja, lakše ćemo se moći sakriti protivnicima prilikom pokušaja infiltracije u određeno područje i slično.

Zasad se još uvijek ne zna točan datum izlaska igre Metro Exodus. Za očekivati je da bi to moglo biti ove godine. Možda još koji info dođe na E3 2018. Platforme za koje izlazi su Xbox One, Xbox One X, PlayStation 4 i PlayStation 4 Pro.

Chono7
2018 Sij 24 01:21:17 PM
Tko bi rekao da ce onaj samozatajni Metro 2033 postati jedna od najiscekivanijih igara godine.
Ulogiraj se da bi komentirao.