• PC
 • PS4
 • XONE

Star Wars Battlefront II

DATUM IZLASKA: 17.11.2017.

IZDAVAČ: Electronic Arts

DEVELOPER: EA DICE

ŽANR: FPS/TPS

Star Wars: Battlefront II se nije prodao u dovoljno primjeraka prema očekivanjima EA

Kad vidite o kojim se brojkama radi, nećete znati hoćete li se smijati ili plakati. I ne, to neće značiti zatvaranje DICE studija.

Napisao  Srijeda, 31 Siječanj 2018

Nakon višemjesečne trakavice vezano uz aferu lootbox u igri Star Wars: Battlefront II (FFA recenzija), vrijeme za ono najbitnije: u koliko primjeraka se igra prodala. Prema Electronic Artsovom šefu financija, Blakeu Jorgensenu, Star Wars: Battlefront II se do sada prodao u 9 milijuna primjeraka. A koliko je Electronic Arts prodanih primjeraka očekivao u istom terminu, pitate se? Samo 10 milijuna. Dakle, ostali su uskraćeni za "samo" jedan milijun primjeraka ilitiga pogriješili su 10% u očekivanjima. Samo za usporedbu, prvi Battlefront se u istom razdoblju prodao u 13 milijuna primjeraka.

Istini za volju, oni zapravo ne bi pogriješili u predviđanju da se nije dogodila kontroverza s monetizacijom, odnosno lootboxevima. Jorgensen krivi kontroverzu (medijski linč) zbog čega je Star Wars: Battlefront II "podbacio" u prodaji. No, nema problema za to. Jorgensen je potvrdio da će se monetizacija vratiti kada za to bude vrijeme (negdje u narednih par mjeseci). Kako su EA i DICE prošli tjedan najavili da će u ožujku razgovarati o novom sustavu napredovanja za Star Wars: Battlefront II, možda će tada biti postavljena monetizacija u ponešto izmjenjenom obliku. U svakom slučaju, od mikrotransakcija i lootboxeva se ne odustaje. Treba nekako namaknuti dosadašnje propuštene zarade.

Tuhy
2018 Sij 31 02:56:26 PM
Kolke su se polemike vodile oko lootboxeva i EA-ove pohlepe, te kolko su igrači pizdili zbog toga i davali rekordno niske ocjene, očekival bi čovjek da će igra flopnut do kraja.

9 milja naspram 13 milja jest dosta lošije, ali je i dalje enormna cifra i pokazatelj da su igrači i internet warriori uzalud trošili "glasnice".

I dobar pokazatelj izdavaču da se ipak sve može progurat.
Nexus
2018 Sij 31 03:08:44 PM
Treba se u ovo uracunati da je EA drasticno spustio cijene SW-a kroz sve ove akcije zadnja 2 mjeseca...

Prodavao se po 200 kn...sto je ogromna razlika u odnosu na punih 500 kn.
Dovoljno govori prodaja u prvih nekoliko tjedana kada se igra prodala u mizernih 850 tisuca...dok se COD prodao u istom razdoblju u skoro 5 milja.

Njima su na kraju samo bitne ove brojke od 9 milja prodanih komada da to kazu dionicarima...da je profit i zarada puno manji to je i to ih je pogodilo sigurno.

viper89
2018 Sij 31 03:19:00 PM
Da, vise im je bitniji launch koji je bio do 60% gori od originala. To je puno para za SW. Da ne spominjem i season pass za jedinicu od 40$ koji se isto dobro prodao, a ovaj to nema.

Battflefront 2015 je prodan u kojih 15 milja total uz sav taj hejt i malo sadrzaja.
Nakon toga imas citavu marketing kampanju cak i sa glumcima kako su slusali igrace, 3X vise sadrzaja, besplatni DLC, nema season passa,  kampanja i sve to pa se zaseru sa lootboxevima i ne pogode prvi cilj od 10 milja to ne valja. Jos su imali bas dobar feedback nakon E3 nakon svih tih dobrih najava i onda se slabije proda. Sa biznis strane je to fail, a da ne spominjem koliko igraca ce jednostavno reci nope na iduce igre zbog ovog sta su sad pripremili.

9 milja za jedan Star Wars i EA je lose, cak i battlefield 1 je natukao 25 mil igraca uz svoje premium sranje.
Zero
2018 Sij 31 04:38:10 PM
Samo 9 milja, ha? Čudim se da već nisu otpustili dio kmetova zbog manje dobiti. Teška patetika. Nešto mi govori da će na osnovu ovakvih očekivanja Anthem flopat i da se Biowareu crno piše. Kao da nije sve išlo u tom smjeru nakon akvizicije.
DonDraper
2018 Sij 31 04:50:48 PM
Quote:
No, nema problema za to. Jorgensen je potvrdio da će se monetizacija vratiti kada za to bude vrijeme (negdje u narednih par mjeseci). Kako su EA i DICE prošli tjedan najavili da će u ožujku razgovarati o novom sustavu napredovanja za Star Wars: Battlefront II, možda će tada biti postavljena monetizacija u ponešto izmjenjenom obliku. U svakom slučaju, od mikrotransakcija i lootboxeva se ne odustaje. Treba nekako namaknuti dosadašnje propuštene zarade.


Ne znam samo kolko ce igrača ostat do tad jer igra nije sad nesto posebno, koliko god me beta  battlefronta 2015 zagrijala za igru toliko me  beta novog battlefronta odbila, ne znam zasto ali nekako je feel drugaciji i onda sav taj hate talk oko igre i imas dojam da nitko ne igra.
Battlefield 1 im je skroz podbacio, igra nije vani ni dvije godine vec su pola contenta dali za dzabe i na saleovima jer su im serveri prazni, zadnji put kad smo se frend i ja pokusali spojit u match smo odustali jer nikako da se skupi broj igraca ( a govorimo o vecernjim satima petkom npr ) a i kad se spojimo sve sami gljivičari koji čuče na snajperima na rubu mape.

Tuzno je vidjeti sto business i zelja za profitom rade.
Mogli su ponovit model iz Titanfalla 2 i igra bi im se prodala ne u 9 nego u 18 milijuna primjeraka i još bi ih svi hvalili za poštenu poslovnu praksu i postavljali kao primjer kako se okreće drugi list u industriji.
SkyR3xX
2018 Sij 31 05:35:00 PM
Ne znam kako može postojati neka osoba koja ima mentalne kapacitete da može imati redovne prihode, a u isto vrijeme te prihode troši na lootboxe u 60USD igri.
Yakuza_stinger
2018 Velj 01 08:17:06 AM
Čini se da je 9 milijuna laž. Zapravo se radi o 7 milijuna:

https://twitter.com/saraheneedleman/status/958744053939625984
Ulogiraj se da bi komentirao.

Aktualno

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14

Gamer on budget