Sonyjev glavni izvršni direktor Kaz Hirai uskoro odlazi sa te pozicije

Nakon 6 godina bivanja na frontu Sonyja i ogromnog zaokreta poslovanja na bolje, vrijeme je za prepuštanje pozocije nekome drugome.

Napisao  Petak, 02 Veljača 2018

Kada završi fiskalna godina za Sony, dogodit će se promjena u vodstvu. Svima omiljena simpatična faca Kaz Hirai koji je sadašnji CEO odnosno glavni izvršni direktor će odstupiti sa te pozicije, a zamjenit će ga direktor financija, Kenichiro Yoshida. Lažni Twitter account CEO Kaz Hirai kao da je svojim najavljenim povlačenjem predosjetio kako će se i "pravi" Kaz Hirai povući. Baš kao i njegov prethodnik, Howard Stringer, Hirai će postati chairman, odnosno predsjednik upravnog odbora Sonyja. Prema hijerarhiji poslovanja, glavni izvršni direktor (CEO) donosi glavne odluke u kompaniji, ali svojim postupcima odgovara upravnom odboru kojeg izglasavaju investitori.

Zasad nema nikakvog službenog razloga za Hiraijevo buduće odstupanje sa trenutne pozicije osim višegodišnjih glasina kako će Yoshida jednom preuzeti tu poziciju. Iako je za vrijeme vladavine Hiraija Sony povlačio drastične poteze kao što je napuštanje neprofitabilnih sektora (Vaio kompjutori) i pretvaranje drugih sektora u profitabilne (često kroz smanjenje zaposlenih), mnogi kažu da je za takav preokret zaslužan upravo Yoshida. Hirai je zapravo više bio lice za javnost odnosno fronta, dok je sve striktne financijske poteze donosio Yoshida.

Yoshida nije novo lice u Sonyju. Radi u kompaniji preko 30 godina, uglavnom u financijskom i investicijskom sektoru. Tako da, ako je itko upoznat sa financijsakom dinamikom Sonyja, to je on. Koliko investitori i analitičari imaju povjerenja u njega govori činjenica da su vrijednosti Sonyjevih dionica na tržištu u Tokyu narasle za 2% u sat vremena nakon obavijesti.

Bilo kako bilo, nedostajat će nam simpatična faca Kaza Hiraija kao i ovakvi nastupi:

Kada čelna faca prigrli memee na vlastiti račun i postavi ih u pozadinu, to je to. Nema dalje.

Veigue
2018 Velj 02 08:01:42 AM
Meni je on oduvijek bio čudan -  Japanac, a zna Engleski. :hmm

Sve u svemu, simpa lik. Išao bih s njim na piće.
Tzereen
2018 Velj 05 08:10:06 PM
Kak malo komentara na ovak veliku vijest.
Mene baš iznenadilo.
Šteta, bio je karizmatičan. Ovaj novi izgleda totalno nezanimljivo.
ikral
2018 Velj 07 05:09:53 AM
Covjek napravio posao, zaradio milijune i hoce uzivati. I ja bi.
Yakuza_stinger
2018 Velj 07 08:28:24 AM
Ako mu dosadašnja pozicija gdje je Sony povukao praktički sve prave poteze i ponovo postao ultradominantan nije uživancija, ja ne znam što bi bila. I neće on prestat radit, samo ide na "honor" chairman poziciju. Slično kao i nekada Kutaragi prije njega.
ikral
2018 Velj 07 11:10:30 AM
A ne znam, možda se želi malo posvetiti cosplayu ili nešto, uglavnom isto para za manje posla.

Poslano sa mog E2003 koristeći Tapatalk

Veigue
2018 Velj 07 05:04:11 PM
Quote:

Kak malo komentara na ovak veliku vijest.

E vidiš.
Da se netko udostojio napisati kako je Sonyju krenulo nakon što je Kaz preuzeo, te da je spomenuto koliko je konzola prodano naspram jadne konkurencije, vjerojatno bi bio još koji komentar u temi.

Ali ne. :(
Ulogiraj se da bi komentirao.

Gamer on budget

  • 1