• PS4
 • XONE

Red Dead Redemption 2

DATUM IZLASKA: 26.10.2018.

IZDAVAČ: Rockstar

DEVELOPER: Rockstar

ŽANR: Western akcijska avantura

Red Dead Redemption 2 imat će Battle Royale mode, pogled iz prvog lica i još puno lijepih stvari

Imamo hrpu novih informacija o najiščekivanijoj igri današnjice.

Napisao  Utorak, 06 Veljača 2018

Provjereni gaming medij Trustedreviews.com dobio je povjerljive informacije u vezi novog Red Dead Redemptiona još u kolovozu prošle godine. Odlučili su ih ne podijeliti s čitateljima sve dok se uvjere da se radi zbilja o istinitim informacijama. Danas, šest mjeseci poslije, iz Rockstara su nesvjesno potvrdili neke od njih, pa su, sada uvjereni da se radi o istinitim informacijama, iste odlučili podijeliti s nama.

rdr2_pip_3-768x429.jpg

Desno je screenshot koji je dobiven od tajnog izvora, lijevo je službeni Rockstarov screenshot od prošlog tjedna. Arthur Morgan – glavni protagonist.

RDR 2 će, kao i GTA V, snažno igrati na kartu online multiplayera. Otvoreni svijet u online komponenti biti će sadržajniji i življi nego u GTA V ili prvom Red Dead Redemptionu. U GTA V Onlineu vozeći se praznim ulicama u kojima je sve podređeno nama i ostalih 29 igrača svijet izgleda plastičan, pa su se developeri potrudili da to ne bude slučaj u novom RDR-u. Primjerice, svijet će kao i u SP djelu igre reagirati na promjenu dana i noći, pa će trgovci zatvarati trgovine po mraku, dok će većina NPC-ova potražiti skrovište u kućama.

Življi online svijet

Umjesto stanova iz GTA, u RDR Onlineu moći ćemo kupovati i nadograđivati šatore. Mini igre će se moći igrati i online, pa ćemo poker i ostale igre na sreću igrati zajedno, odnosno protiv drugih igrača.

Poznata su i tri modea:

 • Battle Royale jedini od sva tri nije opisan, međutim, možemo nagađati kako će se raditi o klasičnom Battle Royale modeu s nešto manjim brojem igrača na koji smo naviknuli u Playerunknown's Battlegrounds ili Fortniteu.
 • Revive and Survive suočava dva tima u borbi do posljednjeg preostalog. Suigrači se mogu oživljavati, a jednom kada umrete i nitko vas ne oživi, igra je za vas završena.
 • Money Grab je CTF mode, koji će umjesto zastave imati vreću zlata. Cilj je, naravno, vreću zlata ukrasti i dovesti u svoj tabor prije drugog tima.

Ranije spomenute mini-igre bit će moguće igrati i putem aplikacije za mobilne telefone, što bi značilo da će se Red Dead Redemption 2, a posebice njegova online komponenta, značajno oslanjati na taj aspekt igranja. Zajedno s još nepoznatim socijalnim mogućnostima to bi trebao biti GTA V Social Club na steroidima.

Ali fokus je i dalje na single-playeru

U single-player djelu igre nailaziti ćemo na razne trgovce, od kojih će neki imati niže cijene, dok će se s nekima moći i cjenkati. Vraćaju se i random eventi iz GTA V, pa ćemo i u RDR 2 nailaziti na poznata lica koja će nam nasumično otvarati nove misije, što bi trebalo produžiti vijek igre, posebice nakon što "riješimo" cijelu priču. Neke od random misija će biti lov, traženje skrivenog blaga i slične aktivnosti.

Arthur-Morgan.jpg

Arthur Morgan opaki je igrač.

Ovisno o načinu igranja, tijek misija, kao i njihovi ishodi mogu biti drugačiji. Što nas navodi na to da će možda cjelovita igra imati više različitih završetaka, kao i GTA V.

Željeznica će u Red Dead Redemption 2 služiti kao sredstvo brzog putovanja. Pa ćemo se tako moći brzo "prebacivati" između gradova i sela, ovisno imaju li ona svoju stanicu ili nemaju. Osim vlakova, voziti ćemo se i u kočijama, od kojih će se većina razlikovati po veličini, brzini i izdržljivosti. Nije poznato hoćemo li ih moći i modificirati.

Znatno kompleksnija igra od originala

Kao što sam već spomenuo, vraća se i lov, tu je i novost – ribarenje koje neće biti tek puka mini-igra. Pa ćemo tako s različitim mamcima loviti različite ribe. Tu su i biljke, a sve sastojke koje uberemo ili ulovimo ćemo moći koristiti za craftanje različitih itema.

Poseban naglasak stavljen je na igranje iz prvog lica, koje će biti znatno razrađenije nego u GTA V, za kojeg je snimljen čitav niz posebnih animacija kako bi cijela stvar izgledala još prirodnije.

Jedva čekamo nove, pa i službene informacije, jer jesen i izlazak Red Dead Redemptiona 2 u ovom trenutku čine se iznimno daleko. Za očekivati je službeno očitovanje Rockstara o svim navedenim informacijama, pa smo prilično sigurni da će idući dani i tjedni biti zanimljivi.

Figo
2018 Velj 06 04:14:52 PM
Mislim da je Battle Royal pun pogodak, western okruzenje, divlji zapad mapa, neka jos dodaju divlje zivotinje da malo začine mod, u svakom slučaju dobar potez, samo se pitam iz čega ćemo iskakat? Iz cepelina ili balona, možda iz jurećeg vlaka :D
Chono7
2018 Velj 06 04:22:22 PM
[member=46]viper89[/member]

QheSP.gif
CroZac_Drake
2018 Velj 06 04:36:07 PM
Arthur Morgan trebao bi naučiti kako se nosi remen.
ZoNTrA
2018 Velj 06 05:42:25 PM
Dalo bi se u novom RDR-u stotine i stotine sati izgubit.
viper89
2018 Velj 07 10:43:54 AM
Quote:

[member=46]viper89[/member]

QheSP.gif


[member=111]Chono7[/member]

DJNZppJXgAEDMyp.jpg
gunner
2018 Velj 07 11:06:39 AM
Bit ce i Cyberpunk battle royale.

Poslano sa mog SM-G930F koristeći Tapatalk

viper89
2018 Velj 07 11:09:07 AM
Quote:

Bit ce i Cyberpunk battle royale.

Poslano sa mog SM-G930F koristeći Tapatalk
ne seri :D
gunner
2018 Velj 07 11:09:23 AM
Hahahaha

Poslano sa mog SM-G930F koristeći Tapatalk

Ulogiraj se da bi komentirao.

Sve o Red Dead Redemptionu 2

Aktualno

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14

Gamer on budget