PUBG više ne radi s instaliranim ReShadeom, a može blokirati i NVIDIA Shadowplay

Nema više modificiranja i lakšeg uočavanja protivnika.

Napisao  Srijeda, 07 Veljača 2018

Bluehole Studio je odgodio ažuriranje koje donosi novi anti-cheat sustav u igru, ali je unatoč tome objavljeno kako je BattlEye blokirao popularni program ReShade.

ReShade je program koji omogućuje dodatnu kalibraciju boja i osvjetljenja u igri, ali s druge strane djeluje na način da previše ističe protivničke igrače u odnosu na pozadinu, stoga daje nepoštenu prednost onima koji ga koriste.

Iz studija je rečeno kako igrači neće dobiti ban zbog toga što imaju instaliran ReShade, ali dok god se on nalazi u sustavu, PUBG neće raditi, jer više nije kompatibilan s tim programom. Osim toga, postoji velika mogućnost da će pojedini igrači morati reinstalirati kompletnu igru, jer ReShade može oštetiti igrine datoteke, a pogotovo nakon što je blokiran.

Objavljeno ja da novi sustav može privremeno blokirati i programe koji služe za snimanje videa i slika u igri, a jedan od njih je NVIDIA Shadowplay. Ovo je potencijalno veliki problem za sve streamere, ali i za sam Bluehole Studio, jer imaju ugovorenu suradnju s NVIDIOM, a ovo se nikako neće svidjeti zelenom timu.

Rečeno je kako će kreatori u što kraćem roku riješiti spomenuti problem.

Kako ne bi sve bilo tako sivo, Bluehole je objavio zanimljivu infografiku iz Early Access faze, a slika je prepuna velikih brojki, dok je nama najzanimljiviji podatak kako je 13 418 123 igrača ubijeno tavom.

infopubg.jpg

Chono7
2018 Velj 07 12:40:49 PM
[member=170]19Marksman89[/member]
Ulogiraj se da bi komentirao.

Gamer on budget

  • 1