• PC
  • PS4
  • XONE

Fortnite Battle Royale

DATUM IZLASKA: 26.9.2017.

IZDAVAČ: Epic

DEVELOPER: Epic

ŽANR: Battle Royale

PUBG poražen, Fortnite postigao novi rekordni broj igrača

Ipak, pobjeda i rekord umrljani su tehničkim problemima, ponajviše rušenjem servera.

Napisao  Petak, 09 Veljača 2018

Veliko rivalstvo dvije najpopularnije “battle royale” igre traje od trenutka kad je developer Epic u Fortnite odlučio objaviti besplatni način igranja koji su igrači PUBG-a obožavali iako je tada igra još uvijek bila u “early accessu”, odnosno nije bila kompletno završena. Ostalo je povijest tijekom koje su od strane developera PUBG-a pljuštale optužbe na račun konkurenta da je jednostavno kopirao njihovu ideju (tu već može potegnuti rasprava da cijeli “battle royale” koncept nije originalan i nisu ga smislili PUBG-ovci, ali to je tema za neku drugu raspravu).

Rekord postavljen, no Fortnite je bio nespreman

Iz Epica su zapravo stigle dvije vijesti. Prva od njih je upravo o dostizanju rekordne brojke istovremeno aktivnih igrača. Tako je, prema riječima developera, tijekom vikenda Fortnite igralo čak 3.4 milijuna igrača i koliko god se mogu ponositi tom brojkom, na štetu im idu brojni problemi koje je izazvala navala igrača na servere.

Sami developeri kažu da je igra premašila njihova “daleko najluđa očekivanja”, no ipak se ne zna jedan bitan podatak. Naime, Fortnite: Battle Royale kao besplatan dodatak egzistira unutar glavne igre koja se plaća i nepoznato je koliko je igrača platilo punu cijenu igre, a kolio ih je privuklo upravo to što ne moraju trošiti novac da bi zaigrali jednu od najpopularnijih igara današnjice.

Ipak čini se da Fortnite nije bio spreman za tako veliku navalu igrača, pa je vikend, točnije 3. i 4. veljače, obilježilo djelomično i kompletno rušenje servera.

“Problemi koji utječu na dostupnost naše usluge trenutno su naš primarni fokus. Želimo vam reći da ovakve prekide rada shvaćamo veoma ozbiljno, ozbiljno ispitujemo svaki od incidenata da bismo otkrili njihov glavni uzrok i pronašli najbolje rješenje”, kažu iz Epica.

PUBG je za petama

Koliko god ove brojke zvučale impresivno, valja imati na umu da je Fortnite ipak free-to-play naslov koji je dostupan na čak tri platforme, uključujuči i najpopularniju konzolu na tržištu. PS4 igrači su pošteno ugrabili dio te brojke budući da oni nemaju na svojoj platformi PUBG, za razliku od PC i Xbox One. Battlegrounds je ipak igra koja se plaća po cijeni od 30 eura, no svejedno nam je zanimljiv sudar ovih Battle Royale divova.

Nema komentara (još)!
Ulogiraj se da bi komentirao.