• PC

SCUM

DATUM IZLASKA: 2018.

IZDAVAČ: Gamepires, CroTeam

DEVELOPER: Devolver Digital

ŽANR: Open world survival

Domaća igra SCUM inovacijama mijenja način na koji se krećemo kroz svijet

Ekipa iz Gamepiresa ponovno oduševljava.

Napisao  Ponedjeljak, 12 Veljača 2018

Igra domaćeg Gamepiresa definitivno je na putu da postane jedna od najboljih survival igara današnjice. Svakim novim development videom uvjeravamo se u inovacije, koje doista to i jesu, dok je primjetno i osjetno povećanje popularnosti igre u svijetu. Sa svakim novim istupom developera sve više igrača prati igru. I to nam je zaista drago vidjeti.

Naprednu fiziku vode i utjecaju vremenskih uvjeta na igrače obradili smo u prošloj vijesti, dok su se developeri ovaj put odlučili pojasniti nam fiziku kretanja u njihovoj igri. I zaista, kretanje i savladavanje prepreka u ovoj igri izgleda toliko fluidno, da me upravo natjeralo na razmišljanje kako sam te radnje obavljao u dosadašnjim igrama.

Ostvarenje snova za obožavatelje parkoura

Kod trčanja, primjerice bježanja od neprijatelja, momentum je uvijek na razini. Bilo da otvaramo vrata, preskačemo ogradu, iskačemo ili uskačemo kroz prozor, zapinjanja i clippinga nema. Doslovno ga nema. U nekim drugim igrama, primjerice, dogodi se da zapnemo na sekundu kroz vrata, međutim, developeri iz Gamepiresa su doskočili i tom problemu.

Također, utjecaj na kretanje kroz svijet imati će i kondicija igrača, njegova težina, kao i težina opreme koju igrač ima na sebi. Tako će deblji lik se brže umarati, teže preskakati prepreke, dok će onaj u boljoj formi imati veće šanse brže i bezbolnije doći do svojeg odredišta. Također, trebati ćemo paziti da ne pretjeramo s opremom, jer što je veći teret sporija smo i veća meta drugim igračima i zvijerima.

Igra u kojoj ćemo preživljavati koristeći mozak

Dakle, SCUM će se trebati pametno igrati. Uspjeh igrača definitivno će ovisiti o balansu i mjeri koliko smo mu se spremni podrediti. Tako će se pametno trebati birati oprema, ovisno o načinu igranja na koji želimo igrati i igračima protiv kojih igramo.

Na kraju, ne možemo ne primijetiti kako neke od animacija izgledaju čudno, iako je velika većina njih zaista kvalitetno odrađena. Na to se osvrnuo i narator videa John Dick s izjavom: "Ako mislite da su neke naše animacije smiješne, trebali biste tek pogledati naš budžet." Zbilja, developerima svaka čast, jer kvaliteta igre sa svakim novim prikazom izgleda na razini nekog AAA studija s multimilijunskim budžetom.

Nema komentara (još)!
Ulogiraj se da bi komentirao.