Vraćaju se popularni strip junaci Asterix i Obelix u svijet videoigara

Prava i licence su osigurane, uskoro slijede najave za igre.

Napisao  Utorak, 13 Veljača 2018

Iako Asterix i Obelix (ili samo Asterix) igre nikada nisu bile pretjerano popularne kao Super Mario, Sonic i slični, radilo se najčešće o platformerima koje je velika većina igrača barem jednom odigrala s obzirom na dostupnost. Barem stariji igrači će se prisjetiti kultnog Astarix & Obelixa sa Super Nintenda, igri koja je bila na repertoaru Modula 8 svako toliko dok nisu prešli na PlayStation konzolu. Autor ovog članka smatra i dalje kako je upravo taj platformer vrh igara s Asterix potpisom, pogotovo zbog toga što se kooperativno u dvoje može prijeći cijela igra. Uostalom, evo pa bacite oko na video pa se prisjetite kako je to izgledalo:

Bilo kako bilo, zadnjih godina se nije čulo za Asterix igre. A čini se kako će tome doći kraj jer je Anuman Interactive postigao sporazum Les Éditions Albert René. Na taj način će imati prava na korištenje Asterix i Obelix imena i sadržaja u sljedećih nekoliko igara. Time se označio povratak ova dva Galska junaka u svijet videoigara. Zasad se ne zna apsolutno ništa o tome kako će igre izgledati, nego se zna da će se prvi projekt izdati u posljednjem kvartalu 2018. pod Microïds labelom. Cilj je izbaciti igre za ovogeneracijske konzole, a nadaju se da će ih izdati i za PC.

Nadajmo se da će među njima biti jedan kvalitetan platformer sa kooperativnim igranjem. To bi mogao biti pun pogodak. U svakom slučaju, vidjet ćemo.

Blade
2018 Velj 13 10:46:51 AM
Asterix i Obelix sa SNES-a je baš definicija kultne igre, nije bila baš ni najlakša koliko se sjećam. S obzirom na to da današnjim generacijama ime tih junaka ne predstavlja puno, nadam se da ni neće ići na neki rebranding likova već je dovoljno da nam daju neki solidni old skul platformer i to je to, bez filozofije.
Yakuza_stinger
2018 Velj 13 11:21:31 AM
A ono, u odnosu na neke platformere tog doba i nije bila toliko teška. Lion King mi pada na pamet kao muka Isusova za prijeć kao i Robocop 3. E tu igru mrzim iz dna duše koliko je bila teška. Jedini nivoi u Asterix & Obelixu koji su mi dizali živac su bili oni koji su zahtjevali rapidno stiskanje gumba - Olimpijske igre u Grčkoj (pogotovo šprint bez i sa preprekama) i bježanje od bika u ringu u Španjolskoj (zadnja staza). Jbg, kontroler bez turba je dobro izdržao masakr mog palca. Al generalno setting igre, glazba i grafika su vrhunske i dan danas dobro stoje. Još jedan takav nastavak dan danas bi s guštom odigrao. Pogotovo da ostane couch coop.
FicoLegend
2018 Velj 13 12:00:37 PM
Quote:

Lion King

Vrijeme je da vadim diskete ponovno...

Inače, kao što kažeš, nije pretežak A&O bio, ali te Olimpijske su bile ubitačne... Zaigrao sam nakon jako dugo vremena prošlog ljeta s bratom u dvoje, još uvijek prezabavna igra.

Ako tražite težinu, vratite se na Captain Clawa. :D
ikral
2018 Velj 13 12:11:58 PM
Igrao sam na Game Boyu davno, odlična mi je bila igra.

Poslano sa mog E2003 koristeći Tapatalk

Densetsu
2018 Velj 13 12:30:13 PM
Igrao sam (ali ne i prešao) samo Asterixa & Obelixa na SNES-u. Sjećam se baš onog dijela u čamcu koji je prikazan i u videu, te se u ona vremena divio efektima vode  :D
Ulogiraj se da bi komentirao.

Aktualno

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13