THQ Nordic kupio Koch Mediu i Deep Silver

Veliki naslovi stižu u THQ Nordic ponudu.

Napisao  Srijeda, 14 Veljača 2018

THQ Nordic je najavio veliku kupovinu njemačkog Koch Media i pripadajuće gaming podružnice izdavaštva, Deep Silver. Deep Silver nam je svima dobro poznat po igrama poput Saints Row, Dead Island i Metro serijala, a sada će pravo na sve te IP-eve imati THQ Nordic.

THQ je u gamingu poznat bio do svog bankrota sa dosta kvalitetnim naslovima, baš poput Metro 2033 naslova, a nakon propadanja su prodali sve što imaju te je upravo Deep Silver kupio veliki dio IP-eva. Nordic Games su kupili upravo THQ ime koje su počeli koristiti 2016. kako bi ostvarili povezanost sa franšizama koje je THQ imao u vlasništvu. THQ Nordic već radi na dosta naslova poput Darksidersa III i Biomoutanta, a s ovim potezom su sigurno ojačali svoju ponudu. THQ Nordic sada ima vlasništvo nad popularnim naslovima poput Dead Islanda, Homefronta i Saints Row, kao i punu licencu na Metro serijal s developerima 4A Games koji pripremaju novu igru, Metro Exodus, za ovu godinu. Nordic ima stopostotno vlasništvo, a kupovina je ostvarena za 121 milijuna eura u gotovini i 91.5 milijuna eura u dionicama.

Kompanija je u velikom rastu, a sada su s 25 skočili na 36 razvojna studija. Broj zaposlenika se s 462 osoba povećao na 1643. Broj projekata je s 36 povećan na 50, a 33 naslova od toga je još nenajavljeno. THQ Noric je s ovom kupovinom dobio još 15 franšiza što znači da sada u totalu imaju 106 IP-a. Od većih naslova znamo da Volition i Dambusters studiji rade na novim AAA projektima.

Icek™
2018 Velj 14 12:55:10 PM
Nadam se da će se Deep SIlver pod upravom THQa mali popravit Deep SIlver je znao donositi čudne i brzoplete odluke te nisu bili na glasu kao najdivniji izdavač, dok THQ pokušava baš suprotno te donose dosta dobre odluke. Nadam se sa će I Dead Island 2 sad napokon dobiti zeleno svjetlonskkn nebrojeno odgoda.
Chono7
2018 Velj 14 05:03:50 PM
Jos da kupe Vostok Games i GSC Game World i to je to!
Ulogiraj se da bi komentirao.