Dok vi kokainom plaćate sex u Simsima, modder zarađuje i do 6000$ mjesečno

Drogirajmo se igrama u kojima se likovi drogiraju. Sex, drugs 'n' Sims!

Napisao  Petak, 16 Veljača 2018

S obzirom da je modding scena jaka po pitanju Simsa, postoje uistinu raznorazni modovi gdje Simsizbilja mogu svašta raditi ili svašta biti. No nikada nisu mogli fino si srolat đoint i zapalit ga ili pošmrkati jednu (ili više) linija sa ogledala i ostale narkomanske aktivnosti kojih se nebi posramili ni likovi iz Trainspottinga. Simsi bi imali dekorativni sadržaj kao što je bong ili spomenuto ogledalo sa linijama kokaina, ali nisu se mogli upotrebljavati (konzumirati) u igri. Sve do nedavno kada je modder po imenu Filip (pitamo se je li naše gore list) napravio mod pod nazivom Basemental Drugs koji omogućuje upravo to.

Ne samo da Simsi mogu svakodnevno drogirati raznim ilegalnim supstancama, već mogu doživljavati pozitivne i negativne efekte takvih učinaka, baš kao u stvarnom životu. Osim toga što mogu biti totalno "high" i umrijeti od predoziranja, triježnjenje također ima efekte na njihov osjećaj i ponašanje. Čak i karijera može propatiti zbog toga. Simsi koji postanu vrlo ovisni mogu biti funkcionalni pod uttjecajem droga i iznimno dobre volje, ali moraju imati svoj dnevni fiks da bi tako funkcionirali. a taj fiks je skup hobi tako da nije uvijek moguće biti konstantno pod utjecajem. Tada dođe tjeskoba, depresija i razne promjene raspoloženja radi kojih radna sposobnost i efikasnost pada.

Droga ih je zela!

Zato radi popravljanja kućnog budžeta Simsi mogu i dilati drogu drugima, dok NPC Simse možemo postaviti u susjedstvo kao primarne dilere raznih droga. Uparite li Basemental Drugs mod sa sex modom pod imenom WickedWhims, moći ćete drogom plaćat sex, ako se želite riješiti frustracija. Najvjerojatnije nećete zbog toga završiti na sudu i biti osuđeni radi takvog akta kao poneke osobe iz javnog života (hint: postoji i Prostitution mod).

Nakon pola godine rada na modu, trud se očito isplatio jer Filip "zarađuje" od donacija i do 6000$ mjesečno što je poprilična svota, moramo priznati. Igrači su puni pozitvnih komentara na račun moda i uglavnom ih zanima hoće li napraviti vrstu karijere u Simsima gdje je moguće biti diler droge. Vjerojatno bi neki od njih željeli virtualno iskusiti kako je to biti Heisenberg i raditi plavi meth putem skupe opreme u podrumu. Ili možda biti pravi narko diler kojeg se nebi posramili narko karteli iz nekih država Južne Amerike. Filip je zasad omogućio aktivno dilanje droge kao radnju koja se može obavljati "sa strane" dok Sims ganja neku moralno ispravniju karijeru. Možda Filipu u budućnosti padne na pamet implementacija modela karijere dilanja droge, ali za sada ga više zabavlja promatranje kako se Simsi ponašanju pod utjecajem droge i kakvo je igranje sa takvima.

I da, prije nego se krene moralizirati po pitanju teme da bi mogla utjecati na stvarni život i da slučajno propagiramo droge, samo se prisjetite što sve igrači rade u igrama. Koliko ste NPC-eva pobili raznim oružjem u raznim igrama pa ipak ne ubijate u stvarnom životu? Ili ne radite ništa u vašem gradu u usporedbi s time što činite u jednom Los Santosu kad igrate Grand Theft auto V. Gaženje pješaka, pljačkanje banki ili bježanje od policije? Ne hvala! Samo virtualno.

gunner
2018 Velj 16 09:36:16 AM
Bujanec se dao u modere.
Do it.

Poslano sa mog SM-G930F koristeći Tapatalk

Fenix
2018 Velj 16 03:24:31 PM
Drogiranje u igrama je ništa naprema radnja opisanim na kraju teksta.
Ulogiraj se da bi komentirao.