The Bard's Tale IV izlazi ove godine

Jedan od najpoznatijih dungeon crawlera stiže u modernom izdanju.

Napisao  Petak, 16 Veljača 2018

Serijal The Bard's Tale seže daleko u osamdesete godine kada je izdana originalna trilogija ovog kultnog fantazijskog RPGa. Nakon toga serijal je pao u zaborav, sve do 2004. godine kada je studio inXile Entertainment razvio i izdao svojevrsni spin-off igre imena The Bard's Tale.

Danas, 14 godina kasnije, imamo informaciju da će četvrti nastavak originalne trilogije izaći u trećem kvartalu ove godine za Windows, Linux i macOS.

Četvrti nastavak će obilovati labirnintima i tamnicama, kako to i priliči jednom dunegeon crawleru. Posvuda će biti postaljene razne zamke, zagonetke i izazovi koji će tražiti od igrača dodatnu opreznost i aktiviranje sivih moždanih stanica.

Igra će se igrati iz prvog lica, a kao grafički pokretač odabran je Unreal Engine 4. Novi studio posjeduje sva prava originalne trilogije, stoga možemo očekivati novu Skara Brae koja je izgrađena na ruševinama stare, te dodatno obogaćenu glazbenu podlogu koja ovaj put inspiraciju crpi iz Škotske kulture.

inXile planira koristiti fotogrametriju kako bi vjerno stvorio 3D objekte iz raznih slika stvarne škotske arhitekture. Igra će uskoro imati alfa testiranje nakon kojeg će uslijediti beta faza za sve one igrače koji su financijski pomogli u razvoju.

Nema komentara (još)!
Ulogiraj se da bi komentirao.

Gamer on budget

  • 1