• PC
  • PS4
  • XONE

Metal Gear Survive

DATUM IZLASKA: 22.02.2018.

IZDAVAČ: Konami

DEVELOPER: Konami

ŽANR: Survival loot shooter

Za spremanje više likova u Metal Gear Survive, dodatne slotove morate plaćati stvarnim novcem

Što drugo očekivati od Konamija u zadnje vrijeme nego bezobrazluk ovakve vrste.

Napisao  Četvrtak, 22 Veljača 2018

Kao da nije dovoljno što će potencijalno izmasakrirati Metal Gear franšizu nastavkom kao što je Metal Gear Survive, u Konamiju kao da imaju dugoročni cilj kako što više razbjesniti svoje potrošače odnosno fanove franšize. Uostalom, kada su serveri za igru koja se oslanja na always online model i online multiplayer dostupni tek na datum izlaska igre, a ne prije za potrebe pravodobnog recenziranja, znate o čemu se potencijalno radi. Znalo se da će Metal Gear Survive imati mikrotransakcije, a sada znamo da one variraju u cijeni od svega par dolara pa sve do 50 dolara za pripadajuću količinu virtualnog SV novca i ostalih poboljšanja koja olakšavaju igru.

No ono što se nije znalo je to da igra nudi samo jedan slot za spremanje vlastitog lika. Samo jedan. U multiplayer igri gdje se zna da će igrači imati na desetke i više različito kreiranih likova. Dakle, ako imate novog lika za spremiti, morat ćete obrisati onog koji je trenutno spremljen. Ili nećete, ako kupite dodatne slotove za spremanje likova, samo što za to morate potrošiti 1000 SV-a. A kako nabaviti 1000 SV-a? Tako što ih kupite stvarnim novcem u protuvrijednosti od 10$. Ovo je primjer gdje bezobrazluk oko mikrotransakcija doseže novu razinu.

P.S.

Znate li da Metal Gear Survive sadrži EULA dokument koji limitira društveni aspekt igrača igre? U slučaju da putem igre upoznate drugog gamera ili gamricu te zaključite da vam se on / ona sviđa i htjeli bi ste na dejt ili započeti vezu? Prema dokumentu ne možete. Pristajanjem na njeg se odričete takvih mogućnosti. Svaka čast, Konami!

AlexY
2018 Velj 22 12:29:25 PM
lol konami

Neka crknu više.
K.
2018 Velj 22 05:56:31 PM
Quote:

lol konami

Neka crknu više.


AcZWL3Z.gif
Veigue
2018 Velj 22 06:46:33 PM
Što se zadnjeg dijela teksta tiče, sve je jasno: MGS igrači ne je*u.

:D
Nenad_87
2018 Velj 23 06:14:14 PM
Svaki put kada pomislim da mi Konami ne može više pasti u očima nego što trenutno je iznenade me nekim novim sranjem.
Ulogiraj se da bi komentirao.

Gamer on budget

  • 1