SEGA je zabunom umjesto demoa stavila cijelu Yakuza 6 igru besplatno

Sada je jasno zašto je demo bio toliko težak.

Napisao  Srijeda, 28 Veljača 2018

Nakon prvotne najave od prije par dana da će uskoro stići demo za Yakuza 6 na PlayStation Store, jučer se dotični mogao skinuti (barem u nekim regijama kao što je US). No SEGA je ubrzo zažalila taj potez i brže bolje ukinula taj demo. Datoteka za skidanje je brojala do 30GB što je neobično velika gigabajtaža za demo igre takvog kalibra. Radilo se o tome da su igrači zapravo skidali cijelu igru koja je trebala biti dobrim djelom zaključana.

To je vjerojatno trebao biti princip gdje je omogućeno igranje samog početka igre koliko je SEGA zamislila da bi demo dopustio, a onda ako želimo cijelu igru, samo kupimo kod za otključavanje ostatka igre. SEGA je očito zaboravila postaviti restrikcije pa je zapravo ponudila cijelu igru besplatno. Oni koji su bili dovoljno brzi da skinu demo, skužili su kraj dotičnog nikako da dođe, nego su samo nastavili igrati kao da se radi o cijeloj igri. Stoga je SEGA objavila sljedeći tweet kako miče demo sa trgovine:

Hoće li ponovno izbaciti uskoro novi demo koje je zbilja demo, a ne cijela igra, još nije poznato. Trenutačno rade na otkrivanju problema. Yakuza 6 izlazi 17.4.

AlexY
2018 Velj 28 01:40:53 PM
Kako to prođe QA da mi je znat.
Ulogiraj se da bi komentirao.