1996. godina je jaka u ovom FPS-u; upoznajte Ion Maiden

Gdje je nestalo "R" u imenu? U autorskim pravima?

Napisao  Četvrtak, 01 Ožujak 2018

Možda niste znali za to jer vas ne zanima, ali postoji trend gdje se rade pucačine iz prvog lica koje stilski i gameplayem podsjećaju na naslove iz sredine devedesetih. S jedne strane imamo Dusk i Amid Evil koji podsjećaju na Quake ili Hexen svojom brzom, frenetičnom akcijom, primitivnim kontrolama i pripadajućom pikselizirnom grafikom. S druge strane, Ion Maiden jako podsjeća na originalni Blood, Shadow Warrior ili Duke Nukem 3D. Kad tome pridodamo činjenicu da se vrti u Build pokretaču, a izdaje ga 3D Realms, onda nas usporedba uopće ne čudi.

Ion Maiden je zapravo prethodnik igre Bombshell koja je izašla 2016. godine. Iza sume prosječnih ocjena se krije osrednja pucačina sa izometrijskom kamerom u kojoj glavnu ulogu ima Shelly "Bombshell" Harrison. To je također igra koju je izbacio 3D Realms. Valjda su shvatili da takva igra baš i ne prolazi kod publike pa su odlučili ponovno krenuti, ali sa žanrom u kojem imaju iskustva. Tako je pod razvojnom palicom Voidpoint LLC-a nastao Ion Maiden, ovoga puta FPS napravljen u Build pokretaču. U glavnoj ulozi je i dalje Shelly "Bombshell" Harrison koja će napucavati sve živo što joj se nađe pred nosom, a to uključuje vojsku kibernetičke vojske kreirane od strane transhumanista Dr. Jadus Heskea.  Dovoljan izgovor za krvoproliće kojega neće nedostajati u ovoj igri.

Jučer je tako puštena najava u obliku sljedećeg foršpana:

No za razliku od 99% naslova, Ion Maiden je zapravo već taj isti dan dostupan na Steamu po trenutnoj cijeni od 17,99€. Dakle, vrijeme je za nabrijano napucavanje kao da je 1996. godina, sa time što umjesto nabildanog plavušana s cvikama imamo zgodnu, opaku žensku koja također ima svojstvene one linere. Za jedan pokretač star više od 20 godina, Build se dobro drži, a čini se kako je u Ion Maiden doveden do maksimuma. Čisto sumnjamo da bi igru mogle pokrenuti Pentium 1 ili 2 kante iz sredine 90-ih.

AlexY
2018 Ožu 01 03:18:47 PM
Woah, 3DRealms, otkad to ne vidjeh... Intredasting.
Ulogiraj se da bi komentirao.

Gamer on budget

  • 1