• PC
  • PS4
  • XONE

Far Cry 5

DATUM IZLASKA: 27.3.2018.

IZDAVAČ: Ubisoft

DEVELOPER: Ubisoft

ŽANR: Akcijska avantura, pucačina

Far Cry 5 bez loot boxova, ali s kozmetičkim mikrotransakcijama

Ubisoftova prva igra ove godine neće biti ta koja će razljutiti gamere.

Napisao  Ponedjeljak, 05 Ožujak 2018

Far Cry ponovno zvuči moćno, zabavno i najvažnije – zanimljivo. Far Cry Primal iz 2016. godine bio je zanimljiv spin-off, međutim, na svakom koraku prezentacije nove igre ona značajno više odiše svojim potencijalom i optimizmom.

Pravi dokaz tome upravo je posljednji trailer za igru, gdje se upoznajemo sa živčanim članovima kulta kojeg ćemo trebati "počistiti". Količina reakcija na našoj Facebook stranici, kao i količina čitatelja koji su popratili vijest o tom traileru govori sasvim dovoljno. Far Cry 5 će, osim ako nešto gadno ne zeznu, biti jedan od najvećih hitova godine.

Neki sretnici već igraju; uz pozitivne dojmove

Kako se 27. 3. i izlazak igre opasno približava, neki od novinara već su imali priliku igrati neke od posljednjih buildova koda igre. Upravo od njih prijavljeno je – igra ne sadrži loot boxove, kao ni neku sličnu instancu istih. Određeni skinovi za vozila, oružja kao i za igrača mogu se kupiti silver valutom, koja se može pronaći u svijetu oslobađajući stražarske baze, a može ih se i kupiti za pravi novac.

Iako se tu ipak radi o Ubisoftu, dakle jednom od najvećih svjetskih izdavača, sasvim je izvjesno kako će neke skinove jednostavno biti nemoguće kupiti normalnim igranjem (zbog previsoke cijene), ali to je praksa na koju smo se već naviknuli danas, te na koju, s obzirom na okolnosti, i pristajemo s kompromisom.

Jer kompromis je taj da smo s vremenom prešutno počeli odobravati mikrotransakcije koje nemaju nikakav utjecaj na igru. Onaj tko želi kupovati oblekice koje nemaju utjecaja na igru, to je i slobodan napraviti.

Nema komentara (još)!
Ulogiraj se da bi komentirao.