One Hour One Life je nova multiplayer survival igra još neviđenog koncepta

Rađate se, odgajaju vas drugi igrači, ostavljate svoj trag u svijetu, umirete, vaši potomci nastavljaju dalje...

Napisao  Petak, 09 Ožujak 2018

Survival igre definitivno vladaju tržištem zadnjih 7-8 godina, dok im čak ni danas popularnost ne pada, pa tron drže zajedno s popularnim battle royale igrama. Dok se svaka nova survival igra pokušava istaknuti novim inovativnim konceptima, igra koju vam predstavljamo danas definitivno je napravila korak više i po tom pitanju.

Unatoč za današnje standarde skromnom grafičkom izričaju, koji možda možemo promatrati i kroz prizmu kvalitetnog dizajnerskog riješenja (kako nam je draže), One Hour One Life je igra koja je već privukla desetke tisuća aktivnih igrača. Naime, ova igra se od ostalih ističe po tome što vaš život, odnosno život lika kojim upravljate u igri traje samo jedan sat.

Unutar tog jednog sata odrastati ćete od djeteta, preko adolescenta u starog čovjeka, a zadatak vam je ostaviti trag u svijetu za buduće generacije. Prvih desetak godina života, odnosno desetak godina u igri, ako budete imali sreće o vama će se brinuti drugi igrač, odnosno majka koja će vam pomoći da se postavite "na noge".

Po rođenju ćete biti "jaki" koliko i vaša obitelj, isto tako buduće generacije će biti jake onoliko koliko im vi za svog života omogućite

Nakon uspješnog odrastanja odluka je na vama koliko ćete, ili nećete biti korisni. Možete odlučiti pomagati drugim igračima u izgradnji civilizacije ili biti apsolutno beskorisni. Ako pak odlučite biti korisni, možete pomoći prikupljati resurse, uzgajati i prerađivati hranu, loviti, braniti svoje selo ili nešto stoto. Jednom kad vaš lik umre, sve što ste napravili za života preuzeti će vaši potomci, dok vi nastavljate u drugom životu, u nekom drugom tijelu, na nekom drugom mjestu. Ako budete imali dovoljno sreće, možda naiđete na mjesto gdje ste ostavili svoj trag u prošlom životu, a onda naravno možete i "nastaviti" razvoj. Uz uvjet da neke druge generacije u međuvremenu nisu uništile vaš trud.

onehouronelife1.jpg

Ono kad se rodiš u disfunkcionalnoj obitelji, pa moraš krenuti u život kao pračovjek i jesti štakore.

Sve to se odvija na jednom serveru, u otvorenom svijetu gdje se nalaze i svi drugi igrači. Međutim, kupovinom igre dobivate mogućnost i upute otvaranja vlastitog servera ako biste željeli sa svojim prijateljima doživjeti neko privatnije iskustvo.

Sve to je djelo samo jednog čovjeka, programera Jason Rohrera, dok igru za PC po cijeni od 20 dolara možete kupiti na službenoj stranici.

Chono7
2018 Ožu 09 12:23:21 PM
Koncept ubija, a mene zanima sto moze nastati nakon nekog vremena. Ovo se u konacnici moze pretvoriti u projekt s nepredvidenim posljedicama.
Ulogiraj se da bi komentirao.

Gamer on budget

  • 1