Trump i Bijela kuća složili su najbrutalniju gameplay kompilaciju koju ste ikad vidjeli

Američka administracija želi ukazati na količinu nasilja u videoigrama i povezati je s porastom nasilja na američkim ulicama.

Napisao  Petak, 09 Ožujak 2018

Zbog rasta razbojništva u Americi, koje je kulminiralo nedavnim tragičnim pokoljem u školi na Floridi gdje je poginulo 17 djece i nastavnika, američko administracija pokušava detektirati probleme u društvu. Između ostalog, u zemlji u kojoj do oružja na legalan način može doći doslovno svaki državljanin, političari su uvjereni kako je jedan od problema i nasilje u videoigrama, koje navodno potiče ljude na isto i u stvarnom životu.

Tako je predsjednik Trump organizirao sastanak s nekim od vodećih ljudi iz industrije, na kojem se između ostalih našao i CEO Take-Twoa, izdavača GTA igara. Za potrebe sastanka administracija Bijele kuće je sa raznih YouTube kanala preuzela najbrutalnije scene iz igara koje su mogli pronaći, pa ih amaterski, zajedno s watermarkovima Youtubera, montirala u video dužine jedne i pol minute.

Video koji je nazvan jednostavno – "Nasilje u videoigrama", priznajemo, nije lagano pogledati, međutim, on definitivno ne prikazuje realno stanje stvari. Jer prikupljene su najbrutalnije scene iz različitih igara poput Sniper Elitea, Call of Dutyja, Wolfensteina, Day by Daylighta i drugih. Da, scene su iz popularnih igara, ali tu su par-sekundni isječci iz igara čiji sadržaj se proteže na više sati i jasno je da američka administracija pokušava videoigre prikazati na najgori mogući način.

Iako iskreno ne shvaćamo koja je bila poanta okupljanja, jer sumnjamo da će nekih od pozvanih ikad prihvatiti tezu koju Bijela kuća pokušava nametnuti, mediji ipak pišu da je predsjednik Trump na sastanku ostao "otvorenog uma" i nije forsirao tezu koja se gura s montiranim videom. Zato se iskreno nadamo da u Americi neće doći do cenzure videoigara, poput one u Njemačkoj ili čak i gore, jer bi se to zasigurno reflektiralo na cijeli svijet.

viper89
2018 Ožu 09 01:30:57 PM
Damn, mw2 se hebeno drzi i danas :D
AlexY
2018 Ožu 09 02:36:23 PM
lol no koment
19Marksman89
2018 Ožu 09 03:39:25 PM
Quote:

Damn, mw2 se hebeno drzi i danas :D


Nisi ozbiljan jelda?! Sarkastican si..reci mi da si sarkastican :D
viper89
2018 Ožu 09 03:41:08 PM
Ozb, bas mi je fora dosla igra :D ne mislim na tehnicki state of the art engine vec na cjelokupni feel :D igra kao igra, respawn je fakat hebene cod kampanje radio
Veigue
2018 Ožu 09 03:51:42 PM
Ne znam što mi je smiješnije: to što se tema ''da li nasilje u igrama utječe na nasilje u stvarnom životu te što možemo učiniti da to poboljšamo'' vrti već dobrih 20 godina (ako ne i više), i to još u državi gdje svaka budala može nabaviti oružje, ili što zajebantska igra u kojoj zavodiš žene dobije instant zabranu izlaska.
viper89
2018 Ožu 09 03:55:51 PM
Meni je najjace kako cekaju ko zapeta puska kad netko spomene manijaka i ubijanje po skolama ili sta vec "oruzje ne ubija, manijak koji koristi oruzje ubija"

Al zato igre, damn boy. Evo odma white house kompilacija. A kad se treba pozitivno komentirat gaming to je samo virtualno, nikog ne briga haha

Murica
z0l3e
2018 Ožu 09 04:36:00 PM
komentari su čisto zlato
Quote:
thoughts and prayers go out to all the tragic victims of Fallout 4
SkyR3xX
2018 Ožu 09 07:39:48 PM
Quote:

Damn, mw2 se hebeno drzi i danas :D


Ovo sam baš i ja pomislio :D

Zašto složiti neke moderne zakone za oružja ako se mogu okriviti video igre?

I da, komentari su fenomenalni.

"I miss the time when violence didn't exist, back before video games"

Nenad_87
2018 Ožu 09 10:54:38 PM
Čudo kako su ti Ameri retardirana nacija. Dobar dio njih.
Da, igre stvaraju nasilje a to što se oružje dijeli šakom i kapom a municija može kupiti u Walmartu nema veze.
Blažena naša Hrvatska ( barem po pitanju sigurnosti ) gdje mogu ici gdje god zelim bez straha da ce me netko upucati ili opljačkati.
A oni misle da mi patimo za njihovom zelenom kartom. Dupe bi obrisao s njom.
viper89
2018 Ožu 09 10:57:16 PM
Hahaha care
FicoLegend
2018 Ožu 09 11:01:39 PM
Narod koji je prije par tjedana imao u jednoj crkvi ceremoniju blagoslova oružja sada govori da ima previše nasilja i da su igre krive za to. Jučer sam kupio burek i tek što sam počeo jesti mi je pao na pod. Proklete igre.

Ulogiraj se da bi komentirao.