• PS4

Shadow of the Colossus (2018.)

DATUM IZLASKA: 8.2.2018.

IZDAVAČ: Sony

DEVELOPER: Bluepoint Games

ŽANR: Akcijska avantura

Bluepoint zasukao rukave; nakon Shadow of the Colossusa je vrijeme za novi remake

Sudeći prema tome kako je Shadow of the Colossus ispao odličan, ne sumnjamo da će Bluepoint opet napraviti kvalitetan posao.

Napisao  Ponedjeljak, 12 Ožujak 2018

Ako još niste odigrali Shadow of the Colossus remake, učinite si uslugu i povirite na našu recenziju. Nakon nje ćete brže bolje krenuti tamaniti kolose u predivno napravljenom svijetu kojeg je Bluepoint samo podignuo na još višu razinu svojim sposobnostima odrađivanja kvalitetnog remakea.

Nakon SotC-a je očito vrijeme za neki novi projekt. U razgovoru za Digital Foundry su otkrili kako su za potrebe SotC remakea proširili art tim kao i to da su poboljšali pokretač koji su koristili, čitav pipeline te usavršili vještine koje su bile potrebe da se projekt uspješno privede kraju. Sada kada imaju jedan takav projekt iza sebe kao što je SotC remake, vrijeme je za novi izazov. Na Digital Foundryjev upit jesu li (sada kad imaju više artista u timu) polako sposobni napraviti originalnu igru, kažu da bi mogli raditi, ali rade na novome remakeu.

Marco Thrush, suvlasnik i predsjednik Bluepointa, kaže da definitivno imaju mogućnosti sa proširenim timom uhvatiti se u koštac sa AAA igrama. Proširivanjem i općim napredovanjem tima bi trebali moći bez problema napraviti bilo kakav projekt koji si zadaju da će odraditi. Bluepointov tehnički direktor Peter Dalton kaže kako jedina stvar koju nisu istražili je vlastiti dizajn igara odnosno koje su mogućnosti studija oko toga da napravi nešto originalno i temeljem toga se širi umjesto da nadograđuje i popravlja postojeći art. Čini se kako preuzimanje zadataka kao što su remakeovi igara, pritom imajući sve prethodno rečeno na umu, Bluepointu služi kao ojačavanje studija sve dok ne dođu na razinu u kojoj će smatrati da mogu raditi vlastite, originalne igre.

Dok se to ne dogodi, čekamo novi remake projekt za koji jedino znamo da će po veličini i zahtjevnosti biti veći nego SotC. Još ne žele otkriti ime tako da za novije informacije ćemo se očito morati strpjeti.

ikral
2018 Ožu 12 11:13:27 AM
Bilo bi vrijeme da se konačno rimejka MGS kako treba, mislim da je Blaupunkt dorasao zadatku.

Poslano sa mog E2003 koristeći Tapatalk

Milicevic87
2018 Ožu 12 11:29:22 AM
Vrijeme je da krenu na remaster shadow of the colossusa za ps5.
Icek™
2018 Ožu 12 11:57:57 AM
Quote:

Bilo bi vrijeme da se konačno rimejka MGS kako treba, mislim da je Blaupunkt dorasao zadatku.


Mislim da Konami nije dovoljno pametan da napravi takav potez. To im se ipak kosi s politikom izdavanja mobilnih igara. Konzolaška igra je preveliki napor i trošak za njih.
Nenad_87
2018 Ožu 12 12:45:41 PM
Quote:

Bilo bi vrijeme da se konačno rimejka MGS kako treba, mislim da je Blaupunkt dorasao zadatku.

Poslano sa mog E2003 koristeći TapatalkUh....iz tvojih riječi u Božje uši !
Yakuza_stinger
2018 Ožu 12 01:21:44 PM
Hmmm...

1. Postoji Twin Snakes kojeg uvijek mogu uzet i prilagodit da se izbace reference na Nintendo. Bez obzira na voice over i cringe animations

2. Pretpostavljam da bi se htjela MGSV mehanika igranja, a u tom slučaju bi trebalo štošta mijenjat. Plus cijela arhitektura Shadow Mosesa mi djeluje kao napravljena za tlocrt pogled kamere i upotrebu radara. A opet, možda sam u krivu.

3. Konami.

4. Opet Konami.

5. Panchinko.
FicoLegend
2018 Ožu 12 01:42:43 PM
Quote:

5. Panchinko.

zDFDzlw.gif
Tuhy
2018 Ožu 12 08:01:13 PM
http://n4g.com/news/2152259/demons-souls-has-been-rated-by-the-esrb-again

Jest da vele da je za PS3, al možda samo pokušavaju ugasit vatru.


Umbasa, što bi ovaj Remaster sjeo :)
Zero
2018 Ožu 12 08:36:26 PM
Quote:

Konzolaška igra je preveliki napor i trošak za njih.


Već si izbrisao MG Survive iz sjećanja. Damn, to je bilo brzo. :D

Inače, što god, samo da ne diraju prvi MGS. I dok je Kojima bio u Konamiju, i to su uspjeli zasrati, strah me zamisliti što bi se tek sada dogodilo. Znam da im ne bi bio problem angažirati Haytera jer je i on uspio zamrziti Kojimu, ali sve ostalo je pod velikim upitnikom.

Hipotetski, neka rade bilo što, samo da nije PS2 ili PS3 igra. To ne treba rimejkat jer realno nije zastarjelo, osim kod ovih što će igrati remaster bilo čega, samo da ima nove teksture i trofeje.
Icek™
2018 Ožu 12 09:46:11 PM
Ma to sam općenito rekao. Svi MGS do sada su dobivali nekakav Collector's Edition, Survive je prvi i jedini koji nije. Zato kažem, sve osim mobitela im je napor.
ikral
2018 Ožu 12 10:58:51 PM
A Soul Reaver?

Poslano sa mog E2003 koristeći Tapatalk

Icek™
2018 Ožu 13 11:05:48 AM
Quote:

A Soul Reaver?


Šuška se da je i to moguće u nekom trenutku. Bila bi perverzija kad bi se to i obistinilo.
resident_evil
2018 Ožu 13 11:56:44 AM
Quote:

A Soul Reaver?

Poslano sa mog E2003 koristeći TapatalkVeć sam sam sebi dosadan koliko sam puta to spomenuo :D Bilo bi čudesno igrati Soul Reaver sa top tier grafikom PS4. Nosgoth je izgledao predivno u PS eri, još ljepše u PS2 i to pogotovo u Defiance (iskoristili su odlično konzole za to vrijeme). Zamislite kako bi tek Nosgoth izgledao sa Uncharted ili Horizon grafikom.

A ono šta bi bilo najluđe od svega je remake Blood Omen-a ali 3D prikaz. U toj igri je bilo toliko tajni-lokacija-oružja-oklopa-magija-predmeta koji uopće nisu bitni za glavnu priču. Igra sama po sebi nije kratka i ima odličnu priču. Iskreno šanse za to su nikakve, ako ikad dobijemo remake onda će to biti Soul Reaver.
Ulogiraj se da bi komentirao.

Gamer on budget