Nintendo Switch s velikom nadogradnjom propustio ubaciti najtraženije mogućnosti

Najtraženije mogućnosti ponovno su zaobišle veliku sistemsku nadogradnju.

Napisao  Utorak, 13 Ožujak 2018

Nintendo Switch od samog starta prodaje prije mrvicu više od godinu dana pokazao se kao iznimno popularna konzola. Zahvaljujući snažnim ekskluzivama poput Zelda: Breth of the Wilda, a kasnije i Mario Odysseya, prodaja ne jenjava, pa se konzola prodaje u boljem tempu i od konkurentnog PlayStationa 4.

Ipak, koliko god genijalnih inovacija Nintendo donio s novom platformom, toliko njegova konzola kaska za konkurencijom u nekima od najbanalnijih mogućnosti. Primjerice, velika nadogradnja pod oznakom 5.0 ponovno je propustila implementirati internet browser.

Propušteno je i dovođenje Netflixa, Youtubea i ostalih streaming servisa, koji bi ovu konzolu definitivno lansirali za prvog favorita svakom tko traži uređaj za obiteljsku zabavu. Tu je i sistem dodavanja prijatelja koji je još uvijek baziran na predugim Nintendo kodovima, dok je s istima nemoguće ostvariti bilo kakvu vrstu komunikacije.

Mlaha nadogradnja

Na kraju, od nadogradnje od koje smo očekivali mnogo, dobili smo tek mogućnost dodavanja prijatelja sa socijalnih mreža, izbor 24 nova avatara. Ipak, tu je i jedna pohvalna nova mogućnost, poput automatskog preuzimanja igara dok je konzola u stand by načinu rada, a kad se sadržaj kupi putem mobilnog telefona ili PC-ja.

Za ostale novosti pogled bacite na službeni Nintendov osvrt, dok ćemo mi i dalje ostati u iščekivanju nešto korisnije sistemske nadogradnje.

Veigue
2018 Ožu 13 01:51:39 PM
Nemogućnost da se na konzoli uspostavi najobičniji oblik komunikacije - slanje poruka - je jedno veliko trolanje od strane Nintenda za koje nema logično objašnjenje.

Što se drugih stvari tiče (Netflix, Youtube...)... za to postoji PC.
Da ljudi ne pokušavaju od svake konzole napraviti PC, možda ne bi bilo potrebe da se skidaju apdejtovi svakih nekoliko dana. Just my 50 lipa.
Ulogiraj se da bi komentirao.