Nova The Walking Dead video igra vuče inspiraciju od Pokemona Go

Popularna serija pokušat će zaživjeti u novom, mobilnom mediju.

Napisao  Četvrtak, 15 Ožujak 2018

Serija The Walking Dead trenutno je u (već) devetoj sezoni prikazivanja no, unatoč padu popularnosti i broja gledatelja (svakako se pridružite raspravi na našem forumu), apokaliptični svijet krcat zombijima i dalje ima ono nešto čime još uvijek nekako uspijeva privući pažnju.

Zato nikako nije neočekivana najava mobilne igre koja koristi franšizu, a naslov proizvoda koji razvija developer Nex Games je The Walking Dead: Our World. Sama igra prvi puta otkrivena je teaserom krajem prošle godine. Sada je pred nama novi ‘sneak peak trailer’ iz kojeg se može zaključiti da nas čeka iskustvo nalik na Pokemon Go, odnosno igranje u ‘proširenoj stvarnosti’ (augmented reality ili AR).

Dakle, umjesto ispucavanja loptica na svoje mete, igraču će na raspolaganju biti vatreno oružje za ubijanje ‘walkera’ koji mu neće dati mira niti na ulici, niti tijekom ispijanja pivice u parkiću, niti tijekom zasluženog popodnevnog odmora u omiljenom naslonjaču. Naravno, društvo će mu raditi i dobro poznati likovi iz serije, kao što su Daryl, Rick ili Michonne (naravno, bilo bi više nego dobro da budu ubačeni i neki tipa Shane ili Darylov brat).

“Kad se u okolini izgrade nove zgrade ili ulice, sve će se to pojaviti i u samoj igri i to će kreirati imerzivno i realistično iskustvo koje će biti u vezi s lokacijom igrača”, kažu developeri i hvale se podatkom da će se Google Maps pobrinuti za sve to.

Eto, uživajte u kratkom traileru, The Walking Dead: Our World trebao bi izaći za iOS i Android tijekom ove godine, a hoće li preživjeti konkurenciju u obliku dvije konceptualno slične igre, Nianticov Harry Potter i nedavno najavljeni Jurassic Park Alive, tak će vrijeme pokazati.

Nema komentara (još)!
Ulogiraj se da bi komentirao.