Warhammer: Vermintide 2 samo na PC-u prodan u više primjeraka nego jedinica na svim platformama

Visoka nadanja razvojnog studija su konačno ispunjena.

Napisao  Srijeda, 21 Ožujak 2018

Warhammer: Vermintide je bio u konačnici dobar i zabavan naslov, ali nikako nije bio uspješan u prodaji unatoč dobrim kritikama struke i igrača.

Nastavak je prema prvim rezultatima sasvim drugačija priča, jer ovaj akcijski kooperativni naslov iz prvog lica samo na PC-u premašuje sva očekivanja prodaje, a igra je izašla 8. ožujka. Stranica SteamSpy navodi brojku od gotovo 700 000 prodanih primjeraka samo na Steamu, dok je razvojni studio Fatshark potvrdio dobru prodaju priopćenjem.

"Trenutno smo premašili ukupnu zaradu originalnog Vermintidea i to samo na PC-u. Situacija je prilično dobra. Nikada ne znaš što ćeš dobiti kada plasiraš igru. Imali smo visoka očekivanja i uživali smo igrajući igru interno. Znali smo da imamo dobru igru. Nismo imali velik marketinški budžet, ali smo uživali veliku podršku medija, streamera i igrača diljem svijeta. Oni su bili fantastični. Mi smo relativno mali nezavisni studio, pa se teško probiti na tržištu. Znali smo da smo imali dobru igru u jedinici i da će dvojka slijediti taj primjer, ali nikada nisi siguran s nastavcima."

Kritika tvrdi da je nastavak bolji od originala u svakom segmentu, a igrači su to prepoznali i nagradili studio za njihov trud, dok su zauzvrat dobili zabavnu, tehnički ispoliranu i dobru igru.

Nema komentara (još)!
Ulogiraj se da bi komentirao.