• PC
  • PS4
  • XONE

Middle Earth: Shadow of War

DATUM IZLASKA: 25.10.2017.

IZDAVAČ: Warner Bros

DEVELOPER: Monolith Productions

ŽANR: Akcijska avantura

Developeri Shadow of Wara priznali da su njihovi loot boxovi štetili gameplayu, uskoro ih ukidaju

Devet mjeseci od izlaska igre igrači će dobiti Shadow of War kakav zaslužuju.

Napisao  Srijeda, 04 Travanj 2018

Monolithov Middle-earth: Shadow of War imao je tu nesreću da čak i prije samog izlaska bude označen kao simbol pohlepe u današnjoj industriji videoigara. Razlog tome bile su dvije kontroverze: prva vezana uz ne-kozmetičke mikrotransakcije i loot boxove u jednom AAA naslovu; te druga vezana uz pokušaj zarade na preminulom zaposleniku prodajom „humanitarnog“ DLC-a s njegovim likom.

Nakon što su otkriveni u naumu da zarade na bivšem kolegi, Warner Bros (izdavač igre) i developeri su sporni DLC učinili besplatnim za sve igrače, no mikrotransakcije i loot boxove nisu dirali unatoč negodovanju dijela igrača. Umjesto toga, uvjeravali su igrače kako nema razloga za brigu jer mikrotransakcije i loot boxovi ni na koji način ne utječu na gameplay negativno.

Šest mjeseci od izlaska igra, priča je drugačija

Developeri su 2. travnja na službenom forumu najavili besplatno ažuriranje Shadow of Wara koje će iz igre ukloniti loot boxove odnosno loot chestove, kao i mikrotransakcije kojima se pravim novcem kupuje valuta unutar igre, Gold. Objasnili su da su tek sada uvidjeli da su loot chestovi i mikrotransakcije narušavali iskustvo igranja tako što su, prema njihovim riječima, umanjivale imerziju i potkopavale njihov hvaljeni Nemesis System, igraću mehaniku koja je u samoj srži Shadow of Wara i njegovog prethodnika.

Navedeno ažuriranje stiže 17. srpnja, a opcija kupovanja Golda pravim novcem ukida se 8. svibnja. Iako je ovo svakako dobra vijest i igrači imaju razloga biti zadovoljni, jednu stvar ne smije se smetnuti s uma: ovo bitno ažuriranje dolazi devet mjeseci nakon izlaska igre! Pitamo se, stoga, zašto igrači moraju čekati mjesece da se poprave ovakve greške.

ThaUrban
2018 Tra 04 09:05:33 AM
Kakva slika !!! :roll
Neka im !!
AlexY
2018 Tra 04 11:00:59 AM
Zaradili su dovoljno i sad više nema profita pa će maknit. Gadljivo.
Ulogiraj se da bi komentirao.