Kreator Overwatcha želi battle royale mode, ali to se neće dogoditi

Postoji prilično glasna baza igrača koja bi željela vidjeti battle royale mode u Overwatchu.

Napisao  Srijeda, 04 Travanj 2018

Majka i otac Overwatcha, gospodin Jeff Kaplan za Kotaku se osvrnuo na battle royale pošast koja vlada već nešto više od godinu dana, i ne prestaje se širiti.

Postoji baza igrača koja je prilično glasna u zahtjevu da se u Overwatch implementira battle royale, Jeff poručuje kako ih u Blizzardu čuju i uvažavaju, međutim, to se neće dogoditi. Zašto? Glavni razlog tome svakako su tehnička ograničenja i nemogućnost optimizacije heroja za takav način igranja.

"To bi bilo je*eno, ali postoje mnoga ograničenja koja nas koče."

Isto kao i igračima, tako je i ekipi iz Blizarda ideja zvučala primamljivo. Developeri su dugo brainstormali kako bi ubacili battle royale mode, intezivno pričaju o tome još i danas, međutim, balans odnosa između Overwatch heroja nije dizajniran s 1vs1 u naumu. Tako će, primjerice, jedan heroj uvijek imati određenu, ali i fatalnu prednost, što nije fer okruženje u masovnoj igri u kojoj se traži jedan pobjednik. Overwatch je građen za timsko igranje.

Tu je i već spomenuto tehničko pitanje, jer mape u Overwatchu su jednostavno premale. Netko će pomisliti – "pa zašto ne naprave veću onda?", ali jednostavno nema smisla. Dizajn igre i heroja bi trebalo mijenjati od nule, što bi bio preveliki posao za tvorce Overwatcha. Međutim, ne i za ostatak Blizzarda, jer već neko vrijeme se šuška da se unutar kompanije radi na sasvim novom battle royale naslovu koji bi trebao postati konkurencija PUBG-u i Fortniteu.

Nema komentara (još)!
Ulogiraj se da bi komentirao.