Xbox u Hrvatskoj nije mrtav; imamo igrača koji je u 1% najboljih igrača na svijetu po broju achievementa!

Xbox zajednica je aktivna i snažna, a ovo je članak o njima!

Napisao  Četvrtak, 05 Travanj 2018

Kad su konzole u pitanju, PlayStation je definitivno vodeća platforma na ovim prostorima. Xbox i Nintendo po broju igrača nisu mu ni blizu. Razlog tome je prvenstveno u tradiciji igranja, a ništa manje važno nije ni to što obje platforme nisu službeno podržane u Hrvatskoj, za razliku od PlayStationa i Sonyja koji je dostupan kroz svoje predstavništvo.

Tako je i nama kao portalu prilično teško doći do stabilnog kontakta s Microsoftom ili Nintendom pa imamo i manje sadržaja vezano za te dvije platforme, što se prvenstveno odnosi na recenzije, ali trudimo se. Međutim, sad se osvrćemo na Xbox zajednicu na ovim prostorima, koja je u usporedbi s PlayStation 4 igračima malena, ali ona je bez obzira na to izuzetno aktivna i snažna.

Imamo igrača među 1% po Gamescoreu

Pa tako imamo i igrača iz Hrvatske koji je među najboljih 1% članova prema Achievements Gamescoreu u cijelom svijetu! Gamertag mu je Igneus Darkside i to je potvrdila TrueAchievements.com stranica koja prati realnu vrijednost achievementa i koju službeno podržava sam Microsoft. Igneus Darkside rangiran je na 1384. mjestu na svijetu s preko 500,000 TA scorea. To je uistinu strašan jubilej, stoga smo stupili u kontakt s Igneusom, koji je usput rečeno i član našeg foruma, doduše neaktivan, ali nadamo se da će se i to promijeniti.

"Sve osvojeno legit, bez korištenja nedopuštenih sredstva ili piratskih igara" kaže Igneus te nadodaje da mu je za ovaj pothvat bilo potrebno osam i pol godina igranja, točno 350 pokrenutih igara, od kojih je 244 u potpunosti završeno (osvojeni svi achievementi), a sve to dovodi do visokog postotka dovršenosti igara od 93,8%.

Pogled na True Achievements ljestvicu igrača pokazuje da je tamo aktivno preko 120 domaćih igrača svih godina i spolova. Također, u grupi Croatian Gamers na Xbox Liveu ima preko 180 aktivnih domaćih igrača. Radi se o najvećoj takvoj grupi na ovim prostorima pa ako ste Xbox igrač, svakako vas pozivamo da se pridružite istoj.

Soul
2018 Tra 05 07:48:41 PM
Jadan on kad mu [member=14]Tuhy[/member] baci pogled na listu :roll
Veigue
2018 Tra 05 08:22:02 PM
Iggy mi je bio frend na Boxu, ali je prestao komunicirati sa mnom nakon što sam kupio PS3. :sad


:roll

Svejedno, čestitke! Kako to izvedeš, uz posao, ženu i dijete (jedno?), meni nije jasno.
Blade
2018 Tra 05 08:51:51 PM
Quote:

Iggy mi je bio frend na Boxu, ali je prestao komunicirati sa mnom nakon što sam kupio PS3. :sad


:roll

Svejedno, čestitke! Kako to izvedeš, uz posao, ženu i dijete (jedno?), meni nije jasno.


Rastaviš se i daš otkaz. Alimentaciju plaćaš prodajom trofeja.
Emilijo
2018 Tra 05 09:13:31 PM
Daca-9 je 274. u svijetu po trofejima.

https://psnprofiles.com/leaderboard/all/hr?h=EmilijoCRO
Soul
2018 Tra 05 11:47:48 PM
A [member=36]Miro[/member] je prvi banani sa te liste iznad. Moze artikl o njemu? :roll
Igneus DarkSide
2018 Tra 06 10:37:25 AM
Pozdrav.
Hvala za mention, lijepo je vidjeti i xbox zajednicu da ima zastupljenost.

Sto se tice komentara, gustam igranjem, moja zena takodje game-a (dapace, 23. je na ljestvici HR na TA), imam dijete i stalni posao :) .
Neke od najboljih ljudi , poznanika, prijatelja i poslovnih partnera sto u HR , sto izvan HR, sam upoznao upravo kroz gaming. I kroz XBL i kroz PC gaming.

Sto se tice ostalih clanova, dapace, neka se registriraju , zdrava konkurencija je uvijek super stvar.

O bananim nema potrebe uopce raspravljati, banani su sa razlogom :)

I da, definitivno se moram jace aktivirati na forumu ;) obecajem
Perisimus
2018 Tra 06 11:46:53 AM
Jebate ovaj (ova?) Daca-9 ima skoro 500 platina! Mislim da bi je (ga?) trebali pronaći i intervjuirati. Ako je postignuto pošteno onda je to hvalevrijedno i izuzetno postignuće, pače i u svjetskim a ne samo domaćim razmjerima čudesno.

Vidim da je rasprava prvenstveno o boxu ali kada je već netko stavio i PSN profile nisam mogao ne komentirati.
Veigue
2018 Tra 06 10:03:29 PM
Čekaj... Miro je banan sa PSN-a (ili psnprofiles-a)?
Why?


Mene su... da, ovo nije članak o meni ali ja volim biti u centru pažnje, pa ću napisati ovo. Mene su jednom ''suspendali'' sa psnprofiles tj. pisalo je da sam potencijalni cheater. Zašto? Zato jer me netko prijavio za jednu igru, kakti dobio sam post game achievement u igri koju još nisam ni prešao, što je istina, nisam ju prešao, ali stvar je u tome da taj ''postgame'' zapravo nije postgame već se otključa tokom same igre ako se slijede neka pravila (što i piše u jednom FAQ-u). Registrirao sam se tamo, **** sam im mrtvu familiju, nakon čega su to riješili.
I sve 5. Riješeno. Lik koji me prijavio na kraju postao moj PSN frend i čak napisao trophy FAQ o toj igri uz moju pomoć. All is well.
Poslije su me banali sa foruma jer sam pljuvao po jednoj grupi ljudi. Možete pretpostaviti po kome.
Icek™
2018 Tra 06 10:18:21 PM
S PSNa sigurno nije, jer ga vidjeh nekidan :roll Sa trophy lista vjerojatnije, pošto je volio cheatat...pardon...glitchat...pardon...koristiti alternativne metode otključavanja postignuća za trofeje :roll
Chaky
2018 Svi 19 10:15:39 AM
[member=175]Igneus DarkSide[/member]
Respect! :bow:
FensiSuperstar
2018 Svi 20 10:09:49 PM
[member=175]Igneus DarkSide[/member] Čestitke stari. Kako se uspiješ snaći sa klincem i svime time :)?
Indalecio
2018 Svi 20 10:25:33 PM
*ebate vrag. Witchera izdominiro za tjedan dana :D svaka cast
Ulogiraj se da bi komentirao.