Profesionalni Overwatch igrač suspendiran zbog razmjene eksplicitnog sadržaja s maloljetnicom

Virtualni sport definitivno ne zaostaje za onim klasičnim. Barem ne na nekim poljima.

Napisao  Ponedjeljak, 09 Travanj 2018

Jedan od najboljih zapadnjačkih igrača u Overwatch Leagueu Jonathan Sanchez (21), zvan DreamKazper, optužen je za razmjenjivanje osobnih eksplicitnih fotografija 14-godišnjoj maloljetnici, za koju se vjeruje da je bio i u fizičkoj vezi. Igrač Boston Uprisinga odmah je suspendiran od strane njegove momčadi.

Kako kažu iz Boston Uprisinga sve optužbe zaprimljene su veoma ozbiljno, te se oni po tom pitanju više neće očitovati sve do završetka istrage, koja još uvijek traje. Informacije koje kruže stranim portalima govore kako o svemu postoje screenshotovi, te kako je stvar itekako ozbiljna.

Također, i Overwatch League organizacija se očitovala po tom pitanju na Twitteru, pa kažu kako su svjesni svega te se i oni neče očitovati dok istraga ne završi.

eSport na nekim poljima ne posustaje za klasičnim sportom

Baš kao i u "pravom" profesionalnom sportu, globalne zvijezde očito ne mogu zaobići skandali ovakve i slične prirode. Jer ovo definitivno nije prvi ovakav slučaj u virtualnom esportu. Tako možemo zaključiti kako vrhunske sportaše, bili oni fizički ili virtualni, odlikuju slične osobine i tu razlike nema.

Podsjećamo, službena Overwatch Liga započela je početkom godine, okuplja 12 najboljih svjetskih momčadi koji se bore za nagradu od 3.5 milijuna dolara, dok najmanja godišnja plaća nekog igrača iznosi čak 50,000 dolara.

Veigue
2018 Tra 09 12:33:16 PM
Ajde da ima 16 još bi nekako prošlo, ali 14...
Cloud
2018 Tra 09 02:56:36 PM
Quote:

Ajde da ima 16 još bi nekako prošlo, ali 14...


Too old.
Ulogiraj se da bi komentirao.

Gamer on budget

  • 1