PlayStation 5 – Kad izlazi, specifikacije, mogućnosti i igre

Novi PlayStation debelo je u razvoju. Kako sve to zajedno napreduje i što možemo očekivati?

Napisao  Četvrtak, 12 Travanj 2018

Četiri i pol godine su prošle od izlaska PlayStationa 4, stoga je posve normalno da se po kuloarima već pojavljuju različite priče o idućoj Sonyjevoj konzoli. PlayStation 5 definitivno je u razvoju. To je neminovno. Točnije, u razvoju je već godinama. Tako barem tvrde kolege s Kotakua.

Naime, kolege s popularnog Kotakua proteklih mjeseci imali su prilike osobno se družiti s predstavnicima raznih velikih gaming studija, pa su odlučili direktno s njima provjeriti ima li istine kako su prototipovi PlayStationa 5 već podijeljeni. Tako su pričali s predstavnicima desetaka studija, od kojih su samo dvojica potvrdila kako su upoznati sa Sonyjevim planovima za PlayStation 5.

markcerny.jpg

Što nam spremaš novoga s PlayStationom 5, ti sexy manijače? Hoće li biti dostojan Knacka 3?

Međutim, i oni koji su upoznati s razvojem tvrde kako apsolutno ništa još nije definirano. Koncepti, hardver, ideje i dizajn se mijenjaju na konstantnoj bazi. Ipak, ukoliko se prikaže potreba, pa Microsoft iznenadi s novim Xboxom, Sony lako može "dovršiti" svoju konzolu i za par mjeseci predstaviti konkretan proizvod. Dakle, nešto slično kako je napravio Microsoft kad je Sony najavio PlayStation 4. Znamo kako je to završilo, pa Xbox One nije imao identitet i tražio se čak i dvije godine od izlaska. Dovoljno da Sony s PlayStationom 4 ostvari nenadoknadivu razliku.

2019. ili 2020. godina?

Ipak, developeri s kojima je pričao Kotaku također nemaju jasnih indikacija i da je nova Xbox konzola blizu izlaska. Jasno je da se nikome još uvijek ne žuri. Problem su i igre, pa nitko od zaposlenika studija koji razvijaju igre za 2019. godinu nemaju nikakve informacije o novim konzolama. Čak ni zaposlenici Sonyjevih studija.

Naravno, treba uzeti u obzir da iako su razgovori bili povjerljivi i anonimni, postoji mogućnost kako se informacije skrivaju, ili je njihova pozicija unutar određenih studija nedovoljno visoka da bi bili upoznati s takvim informacijama. Šanse su tako apsolutno nikakve da ćemo novoj generaciji konzola svjedočiti već ove godine, dok šanse za izlazak u 2019. godini ipak postoje, usprkos svemu. Međutim, realnije je očekivati nove konzole negdje 2020. ili čak 2021. godine. Barem ako je vjerovati Kotakuovim izvorima.

viper89
2018 Tra 12 11:21:23 AM
Ja bi bas da Knack 3 izadje do kraja ove gen.
Zamisli samo - glorious Knack trilogy
AlexY
2018 Tra 12 12:15:09 PM
Knack Reassembled Trilogy 8k HD remaster na PS5 launch windowu.
Veigue
2018 Tra 12 12:38:16 PM
Ja se nadam da će što više remastera PS3 igara izaći na PS4, pa da te iste remastere možemo kupovati na PS5. Opet.

[member=1]Fenix[/member]
Molim te, nemoj nas više plašiti slikama Cernyja u vijestima.
Ulogiraj se da bi komentirao.

Gamer on budget

  • 1