Pro Evolution Soccer izgubio eksluzivna prava na Ligu prvaka

Hoće li Konami, nakon MGS-a, uspjeti upropastiti još jednu svoju popularnu franšizu?

Napisao  Četvrtak, 19 Travanj 2018

Rat između dva najpopularnija virtualna nogometa traje još od vremena kad mnogi od igrača nisu ni znali što je kontroler, a kad su u pitanju službene licence, nekako je uvijek tu FIFA bila daleko jača i bolja od PES-a. Jedino čime se Konamijev Pro Evolution Soccer mogao pohvaliti u posljednjih deset godina su ekskluzivna prava za najpopularnije klupsko natjecanje - Ligu prvaka.

Konami dobio nogu

Upravo to je nešto što je Konami izgubio, odnosno sama UEFA je objavila da će partnerstvo s izdavačem video igara završiti nakon 10 godina suradnje. Kada završi ono pravo natjecanje, nakon finala 26. svibnja u Kijevu, Konami će ostati bez ekskluzivnih prava na Ligu prvaka.

“Fokus ćemo usmjeriti na druga područja. Nastavit ćemo istraživati alternativne načine na koje bi UEFA i Konami mogli raditi zajedno, dok će naš međusobni odnos i dalje ostati snažan”, rekao je Jonas Lygaard, viši brand direktor u Konamiju.

Što će biti s virtualnom Ligom prvaka?

Dva su ishoda. Konami i PES su dobili pedalu, a jedan od mogućih ishoda je odlazak popularne licence pod okrilje izravnog suparnika Electronic Artsa i FIFA-e (možda se to već i dogodilo). Alternativa bi također mogla biti da će se u najpopularnijem klupskom natjecanju moći (virtualno) sudjelovati i uživati u obje “simulacije” nogometa.

Kako god, vrijeme će pokazati što će se dogoditi u budućnosti, a ako još uvijek niste zaigrali niti FIFA-u, niti PES, ispod su naše recenzije koje bi vam trebale olakšati odluku.

FIFA 18 | Recenzija

PES 2018 | Recenzija

Dormin
2018 Tra 19 07:52:12 PM
Tko normalan je uopce kupovao PES radi Lige prvaka, nebitna kozmeticka stvar.
Stave onaj intro i puste muziku i to je to...
biver
2018 Tra 19 08:22:40 PM
Istina, ali meni je bitno u Master ligi recimo i radije igram Ligu prvaka nego fiktivni European Champions Cup ili kako se vec zove.
Ulogiraj se da bi komentirao.