Najavljen jaki turnir u PUBG-u na svjetskoj razini s ogromnim nagradnim budžetom

Napravljen je prvi veliki korak prema esportu.

Napisao  Utorak, 24 Travanj 2018

U ratu dva najpopularnija naslova u žanru “battle royale”, PUBG je napravio prvi korak u prebacivanju fokusa na eSport. Dok Fortnite svako malo ruši rekorde koje je postavio upravo PUBG, developeri potonjeg najavili su organizaciju službenog turnira na svjetskoj razini. Naziv turnira bit će PUBG Global Invitational 2018 i održat će se u Berlinu tijekom srpnja.

Ogromne nagrade i dva “svjetska prvaka”

Iako to nije prvi turnir u PUBG-u na svjetskoj razini, ovaj se može pohvaliti budžetom od čak 2 milijuna dolara, što je daleko najviše, barem u slučaju ove igre. Iako u naslovu turnira lijepo stoji “invitational”, zanimljiva je informacija da će organizatori odabrati 20 ekipa na osnovu regionalnih kvalifikacija koje će se održati na području obje Amerike, Europe i Azije, i to početkom srpnja.

Odlučeno je da će se na glavnom turniru igrati mečevi timova sastavljenih od četiri igrača, s tim da će se 25. i 25. srpnja igrati mečevi iz trećeg lica, a 28. i 29. mečevi iz prvog lica. Za svaki od načina igranja bit će proglašeni pobjednici čije vještine će biti nagrađene već spomenutim ogromnim novčanim iznosima.

Za kraj ćemo spomenuti da priliku sudjelovanja imaju samo profesionalni timovi, no svakako će biti zanimljivo popratiti što će se usred ljeta događati u Berlinu.

Nema komentara (još)!
Ulogiraj se da bi komentirao.