Tvorci malicioznog koda za varanje u PUBG-u koji sadrži trojance su kažnjeni s 5,1 milijuna dolara

Varanju i ostalim ilegalnim radnjama u PUBG-u nikad kraja.

Napisao  Ponedjeljak, 30 Travanj 2018

Koliko god se PUBG Corp. pokušavao boriti protiv varanja u igri te iskorjeniti tu praksu, čini se da mu to nikako ne uspjeva. Svako toliko nadograđuju svoj anti cheat sustav i implementiraju isti u igru, ali jedna zemlja je još uvijek daleko problematična po tom pitanju. Pogađate, radi se o Kini.

27.4. na Steamu je osvanula vijest kako 15 osumnjičenika među kojima su neki od njih pod imenom “OMG”, “FL”, “火狐”, “须弥” and “炎黄”, su bili uhićeni zbog sumnji da su razvijali hack programe, hostali posebna tržišta za prodavanje, prodavali maliciozni softver te na taj način zarađivali na njemu. Kažnjeni su s 5,1 milijun dolara. Dodatna istraga se provodi za ostalima za koje se smatra da su također bili uključeni u navedene radnje.

Poneki hack programi su sadržavali i takozvani Huigezi Trojan horse odnosno Chinese backdoor virus pomoću kojeg su hakeri mogli skenirati zaražene PC-e onih korisnika koji su te programe kupili, saznati i ilegalno izvući privatne podatke tih istih korisnika. Na neki način ti igrači su ironično platili krađu vlastitih podataka, a sve za pokoju pobjedu u PUBG-u.

Hoće li visina kazne biti dovoljno jak faktor u budućem suzbijanju varanja i krađi podataka u PUBG-u? Ili je ovo samo PUBG Corp.-ova predstava za javnost kako bi se izvršila kontrola štete? Igrači i dalje zazivaju dvije magične riječi – region lock. Zna se zašto.

Nema komentara (još)!
Ulogiraj se da bi komentirao.

Gamer on budget

  • 1