FFA na SFeraKonu 2018: Predavanja o videoigrama (mikrotransakcije i pristupačnost)

40. dani znanstvene fantastike biti će bogatiji za dva predavanja o videoigrama.

Napisao  Petak, 04 Svibanj 2018

SFeraKon je trodnevna konvencija znanstvene fantastike, fantastike, horora i srodnih žanrova koja ove godine obilježava 40. godinu održavanja, a održat će se na zagrebačkom FER-u od 11. do 13. svibnja 2018. FFA.hr Gaming Community Portal je prošle godine imao svoj prvi nastup na konvenciji i, s obzirom da je iskustvo bilo pozitivno, nastavlja biti dio gaming sekcije SFeraKona.

Za 40. SferaKon pripremili smo vam dva predavanja o videoigrama čiji opisi slijede u nastavku.

Manipuliranje igračima videoigara i njihovim osjećajem ponosa i postignuća

Mjesto i vrijeme: 12:30 – 14:00, dvorana A-111

Sažetak predavanja: Kako bi bila profitabilna, svaka industrija nastoji upravljati svojim potrošačima, pa tako i industrija videoigara. Cilj predavanja je informirati javnost o načinima na koji proizvođači videoigara upravljaju ponašanjem igrača videoigara. Poseban naglasak bit će stavljen na upravljanje igračima u kontekstu unovčavanja igranja videoigara putem mikrotransakcija.

Pristupačnost videoigara: Kako osobe s invaliditetom igraju videoigre?

Mjesto i vrijeme: 16:15 – 17:15, dvorana A-201

O pristupačnosti videoigara rijetko se razgovara, ali upravo je to jedan od razgovora koji mogu produbiti naše razumijevanje videoigara kao medija. Što je pristupačnost i zašto je ona bitna, pokazat će nam igrači s invaliditetom načinom na koji igraju i doživljaju videoigre.


Oba predavanja održat će se u subotu, 12. svibnja s početkom u 12:30. Vaš će predavač biti Noćna Mandragora odnosno Sabina Stepić. Kotizacije će biti moguće kupiti na ulazu na konvenciju (cijene ulaznice za subotu iznosi 50 kuna).

Veselimo se vašem dolasku!

Noćna Mandragora
2018 Svi 09 11:44:42 AM
Ulogiraj se da bi komentirao.