Sony tvrdi: PlayStation 4 je ušao u posljednju fazu svojeg vijeka

Kraj se bliži i sad možemo detaljnije početi špekulirati o novoj generaciji konzola.

Napisao  Utorak, 22 Svibanj 2018

Već se neko vrijeme špekulira o novoj generaciji konzola i PlayStationu 5. Prema svim saznanjima, razvoj naredne Sonyjeve konzole je debelo odmakao i svi ju iščekujemo najkasnije krajem 2020. godine.

Na sastanku s investitorima, CEO Sonyjeve zabavne divizije John Kodera nije ni pokušao spustiti loptu na zemlju s izjavom kako je PlayStation 4 trenutno u svojem posljednjem ciklusu. Izjava je to koja će potaknuti brojne rasprave diljem svijeta, te ćemo, gotovo sigurno, idućih mjeseci biti bombardirani najsvježijim "glasinama" o novoj konzoli.

VR podbacio, vlastite igre izvlače sve i donose prevegu

Između ostalog, na sastanku se John Kodera osvrnuo i na PlayStation VR diviziju prema kojoj je iskazao određeno nezadovoljstvo, što znači kako PlayStation VR ipak ne dostiže zacrtane marketinške ciljeve. Slično je i s PlayStation Vue uslugom, koja ipak kod nas još uvijek nije dostupna, ali za koju je Kodera obećao investitorima kako će posvetiti dodatnu pažnju optimizirajući ta dva odjela.

Kodera je iskoristio priliku pa još jednom naglasio kako je Sony svoj fokus prebacio na vlastita studija i igre koje oni razvijaju, pa reorganizacija koja je upravo studije postavila u fokus zasad pruža iznimno dobre rezultate. Očekuje se i nastavak reorganizacije, jer Sonyjev plan je izbacivati još više ekskluzivnih igara s naglaskom na kvalitetu i slobodu developera. Što se zadnjih godina iskazalo izrazito dobrom praksu.

ikral
2018 Svi 22 02:31:30 PM
Idu te generacije...
Ulogiraj se da bi komentirao.

Aktualno