Star Citizen je najlojalnijim kupcima ponudio kupnju paketa brodova za 27 tisuća dolara

Najbolje od svega je – paket je ekstra povoljan!

Napisao  Utorak, 29 Svibanj 2018

Kad netko potroši puno novaca u tvojoj radnji poklonit ćeš mu upaljač, šibice ili rako nešto s otisnutim logotipom tvoje kompanije. Nije puno, ali je lijepa gesta. Slično nikako ne razmišlja Chris Roberts, tvorac nikad dovršenog Star Citizena, kojem su igrači na lijepe oči poklonili preko 150 milijuna dolara kroz crowdfunding kampanje.

Gomila novca se brzo topi, pa su iz Cloud Imperiuma odlučili igračima ponuditi paket sa svih 117 svemirskih brodova najavljenih do sad. Kojega će platiti samo 27 tisuća dolara. Međutim, ta ekstra ponuda nije dostupna svim igračima, već samo onima koji su na igru dosad potrošili više od tisuću dolara.

Podržite igru, treba nam još novaca

Na taj način se ekipa iza Star Citizen projekta želi zahvaliti onima koji su ih podržali s najviše novaca, jer ipak je privilegija kupiti sve brodove u igri za tako malo novaca. I ne šalimo se, kad biste išli kupovati svaki brod posebno potrošili biste možda i nekoliko milijuna dolara, jer neke od tih brodova zasebno cijene i preko 5 tisuća dolara. A biti će ih 117. Jednom kad igra izađe.

Kad je prije šest godina pokrenuta crowd kampanja na Kickstarteru mnogi od nas su podržali igru jer smo slijepo vjerovali u projekt koji je trebao biti ostvarenje snova ljubitelja SF-a. Kako je Chris Robert tražio sve više novaca i postavljao si nerealne ciljeve, većina igrača se ohladila od igre i prestala ulagati svoj novac, međutim, još uvijek postoji značajan broj igrača koji i dalje vjeruju. Ako malo prosurfate Star Citizen forumima uočiti ćete i prve ponosne kupce paketa...

Chono7
2018 Svi 29 10:52:13 AM
sarcastic-clap-gif-26.gif
Veigue
2018 Svi 29 11:15:00 AM
Najbizarnija stvar u cijeloj ovoj priči nije cijena tih brodova, već činjenica da postoje ljudi koji i dan danas podržavaju ovu prevaru i (valjda) se nadaju da bi od toga nešto moglo biti jednog dana.


Ako malo prosurfate Star Citizen forumima uočiti ćete i prve ponosne kupce paketa...
Naravno, ne treba isključiti mogućnost da su ovo zapravo developeri (čitaj: lažovi) koji na ovakav način pokušavaju valjda motivirati i druge da kupe paket. Steve Jobs taktika, jelte.
Icek™
2018 Svi 29 11:20:08 AM
Koji mozak moraš biti da ponudiš nakupinu piksela u igri za $5000 i realno očekuješ da će netko to zaista i kupiti? Doduše, jednako mentalan moraš biti da pljuneš tih $5000 za jedan jedini fucking brod u igri  xD
Deadwalker
2018 Svi 29 01:14:04 PM
Da mogu, ja bi tog frajera zaposlio da mi radi prodaju. Njegovi kupci jedu govna i jedino pričaju o tome ako malo fali začina na njima.


Vrh.
Yakuza_stinger
2018 Svi 29 01:33:30 PM
Baš, mislim da je brojka blizu 200 000 000$ od financiranja backera, a lik još uvaljuje brodove po tim cijenama. Prodavač (magle) najveće vrste. Takvog treba imat među redovima.
FensiSuperstar
2018 Svi 29 02:32:55 PM
I onda netko sere po Hello Gamesu :D
jeez :D
Veigue
2018 Svi 29 02:41:24 PM
Da, jer No Man's Sky nije prevara.
Nope.
Icek™
2018 Svi 29 03:32:02 PM
Quote:

Da, jer No Man's Sky nije prevara.
Nope.

Igra je izašla na tržište kao early access kompletna igra. Dakle obećano ispunjeno. Prevara nije, osim (pre)kasno ispunjena obećanja.

Dok SC još uvijek nije izašao na tržište. Sa 200M za ulupati isključivo u rad, bez centa potrošenog na marketing (koji im uopće ni ne treba zbog kontroverzi koje su izveli) trebali su u šest godina isporučiti SF GTA u svemiru. Jbt, R* je sa duplo manje novaca utrošenog u razvoj (ne računamo 400M ulupanog u marketing) napravio čudo od igre. Nerealno je očekivati da će SC biti na razini jednog GTA, ali sa toliko novaca na raspolaganju, da može se platiti dobar razvojni tim da napravi makar solidnu igru.
Veigue
2018 Svi 29 03:41:36 PM
Kad smo već kod marketinga, kolega [member=2]Icek™[/member] , sjetio sam se jedne stvari. Prvo, pogledaj ovo:
https://www.imdb.com/title/tt3906002/

1. Da, to je niskobudžetni film koji asocira na GTA serijal.
2. Da, skinuo sam film i pogledao ga.

Film je smeće, ali je zanimljivo to što kamera svako malo pokazuje plakate po gradu na kojima piše Grand Theft Auto 5. Sad, zanima me da li je Rockstar njima platio da reklamiraju igru, ili su ovi namjerno to stavili samo da bi (valjda) ispalo kako je film autentičan. Može li se to gdje provjeriti? To sam već pitao na par foruma, ali su svi ignorirali pitanje (jer su valjda mislili da sam sarkastičan, a nisam).
FensiSuperstar
2018 Svi 29 03:46:25 PM
Tako je No Man Sky nije prevara.
Svakim updejtom dobio se game content koji su obećali.
Icek™
2018 Svi 29 03:47:31 PM
Teško da se to može provjeriti. Ako te baš zanima, na R* stranici nađi kontakt njihovog PR-a i pošalji mail sa direktnim pitanjem. Iako sumnjam da će ti odgovoriti.
Ulogiraj se da bi komentirao.

Gamer on budget