• PC
  • PS4
  • XONE

Pro Evolution Soccer 2019

DATUM IZLASKA: 30.08.2018.

IZDAVAČ: Konami

DEVELOPER: PES Productions

ŽANR: Nogometna simulacija

Konami i PES 2019 iznenada izgubili još jedno veliko ime

Čak dvije godine prije završetka ugovora nema više licence za Borussiju iz Dortmunda.

Napisao  Nedjelja, 03 Lipanj 2018

Vječno će se voditi rasprave o kvaliteti dva najpopularnija nogometa današnjice i svatko će imati svoje adute, bili to fanovi FIFA-e ili PES-a. Ipak, kad su u pitanju licence i autorska prava za korištenje službenih dresova, logoa, stadiona i sličnih sitnica (koje nekim igračima ponekad znače i više od same kvalitete igre, a tu je i popriličan značaj u promociji i marketingu), čini se da rat gotovo uvijek izgubi upravo Pro Evolution Soccer.

Borussia (D) ispala iz PES-a 2019

Nakon što je izgubio ekskluzivna prava na Ligu prvaka i nakon najave čak 9 novih potpuno licenciranih liga, Konami je objavom na svojoj službenoj stranici obavijestio igrače da je PES 2019 ostao bez jedinog licenciranog njemačkog kluba.

U izjavi stoji da je upravo Borussia Dortmund ranije od predviđenog roka raskinula ugovor s Konamijem. Licenca je trebala vrijediti do 2020., a sam Konami nije naveo razloge zbog čega je došlo do raskida suradnje, već samo najavio da se njemački klub neće naći u završnom proizvodu koji na tržište stiže krajem kolovoza.

PES 2019 Konami

Iako se Borussija nalazila u reklamnim materijalima, neće biti službene podrške.

Naravno, nama je uvijek bila najvažnija kvaliteta samog gameplaya, no bit će zanimljivo pratiti situaciju s licencama, odnosno koliko će gubitak istih utjecati na prodaju, u ovom slučaju, Pro Evolution Soccera 2019. Igra je već službeno najavljena i izlazi 28. kolovoza za PS4 i Xbox One, dok na PC stiže 30. istog mjeseca.

Kad smo već kod nogometa, svakako popratite naše kolumne vezane uz početak Svjetskog prvenstva u Rusiji, dosad naš kolumnist obradio skupinu A i skupinu B.

SandmanCRO
2018 Lip 03 12:28:52 PM
a nista u znak isprike sad bude licencirana singapurska 2 liga  xD xD xD xD xD xD xD
Cloud
2018 Lip 03 01:26:00 PM
PES propada sve više i više. Ni sami ne znaju što će sa svojom igrom. Žalosno.
Icek™
2018 Lip 03 01:57:52 PM
Quote:

PES propada sve više i više. Ni sami ne znaju što će sa svojom igrom. Žalosno.

Prodat igru nekom sposobnom i bogatom izdavaču koji će moći sposobnošću i novčanom stabilnošću konkurirati EA i FIFI.
Pada mi na pamet Codemasters, koji je sa LMA Manager serijalom se igrao nogometa nekad davno, no ne znam koliko bi oni bili bili novčano bogati da konkuriraju FIFI sa svim mogućim licencama. Novčano bogat je Activision, koji bi sigurno htio još jedan svakogodišnji naslov koji printa novce te bi sigurno mogli kupiti sve moguće potrebne licence. No pitanje je kakve bi kvalitete PES bio pod njihovom palicom te da li bi ga čak i još više upropastili.
Chono7
2018 Lip 03 02:24:59 PM
PES treba pokopati i zaboraviti da je postojao.
Cloud
2018 Lip 03 02:41:59 PM
Ne. Trebaju novog izdavača i promijeniti svoju politiku jer ovo nigdje ne vodi. Ne bi lipe dao na njihovu niti jednu igru unazad par godina, nema šanse. Kad se samo sjetim kako su oni stariji naslovi bili zlatno doba nogometnih simulacija. Nedostaje mi to.
buz
2018 Lip 03 02:44:01 PM
To nije dobro za Fifu, trudit će se još manje.
Blade
2018 Lip 03 02:44:19 PM
Na stranu licence, prošlogodišnja/ovogodišnja verzija PES-a je pružila dobar nogomet što se same fizike igre tiče. Šteta što nitko to ne gleda valjda.
Cole™
2018 Lip 03 09:30:18 PM
Trebaju dat sve milijarde koje imaju 2K sportsu, da im napravi nogomet kak spada.
FicoLegend
2018 Lip 03 09:33:27 PM
Quote:

Na stranu licence, prošlogodišnja/ovogodišnja verzija PES-a je pružila dobar nogomet što se same fizike igre tiče. Šteta što nitko to ne gleda valjda.

Zadnja dva tjedna igram ML i skinuo sam si peč s licencama i guštam. Istina, smetaju me očajne animacije golmana i lebdenje lopte prilikom polovice udaraca, ali pravi je užitak dobiti utakmicu s obzirom da se akcije moraju polagano graditi.
Ulogiraj se da bi komentirao.