Resident Evil 2 remake izgleda genijalno i igramo ga već za sedam mjeseci!

Nakon godina otezanja s razvojem, remake "dvojke" je pred samim vratima.

Napisao  Utorak, 12 Lipanj 2018

Već smo neko vrijeme znali kako je Resident Evil 2 remake u izradi, međutim, ostali smo iznenađeni kad je on napokon i otkriven na Sonyjevoj E3 konferenciji. Jer od 2015. godine praktički nismo čuli ništa o projektu.

Tako smo dobili trominutni prikaz koji izgleda nevjerojatno dobro u novom RE pokretaču. Da se radi o pravom remakeu uvjerili smo se već u prvim kadrovima s kamerom smještenom u treće lice, odmah iza ramena, umjesto fiksne kamere u kutovima prostorija kako je to bilo u klasičnoj "dvojci".

Remake na PC, PS4 i Xbox One stiže iznenađujuće brzo, već 25. 1. 2019. godine po cijeni od 60 eura, a baš kao i u originalu, zombijima preplavljeni Racoon City istraživati ćemo i s Leonom i Claire.

Veigue
2018 Lip 12 05:58:09 AM
Znači, legendarna igra koja je definirala survival horror, kompletno mijenja mehaniku i, koliko vidimo po traileru, kopira The Last of Us?

Što reći na ovo? Sad shvaćam zašto su zabranili Resident Evil 2 Reborn fan remake.
renda
2018 Lip 12 06:40:21 AM
Super izgleda, ne vidim nikakve poveznice sa Tlou, gameplay bude vjerojatno ko i prije tak da nema brige.
Kabegami
2018 Lip 12 06:58:14 AM
Ma jel ono PS1 na stolu na samom početku?
Jako dobro izgleda, jako mi se dopada. Ako vrate atmosferu koju je dvojka nosila... ma čak i bez toga, kupujem ovo! :D

Uostalom, Leon i Ada, dvoje najboljih likova u serijalu se vraćaju... što nam više treba? :)
Veigue
2018 Lip 12 09:09:17 AM
Quote:

Super izgleda, ne vidim nikakve poveznice sa Tlou, gameplay bude vjerojatno ko i prije tak da nema brige.

Uspoređujem ga s tom igrom jer malo tko nije igrao TLoU, pa je nekako lakše da nju uzmem kao primjer nego neku manje poznatu.

Čeka se gameplay video, a pod time mislim 30-minutni non-stop gameplay, bez obzira da li je sa samog početka igre ili negdje u sredini. Jer ovaj trailer, tj. način na koji je režiran, baca na sve samo ne Resident Evil. Možeš ti reći što želiš o njem, i tu mi sada nabrajati sve one scene koje si upamtio ili možda neke spise koje si našao na podu i činili su ti se zanimljivima (pogotovo kad su ih pisali neki koji su na samrti), ali činjenica je da priča nikad nije bio razlog zašto bi se igrao Resident Evil već gameplay, tj. preživljavanje sa onime što nađeš putem. Na primjeru 3 Dead Space igre vidjeli smo kako se serijal može srozati i koliko se zapravo gubi sa dodavanjem novih stvari, i igra prestaje biti ono što bi prvenstveno trebala biti. Jednostavno imam osjećaj da će ovo pretvoriti u neku melodramu, a bogami, ni Marvin (crni policajac) mi baš ne izgleda kao netko tko je teško ranjen.

''We never meant for this to happen.'' Baš me zanima tko je to rekao i zašto. Claire i Ada, teško. Najbolje da je to bila Annette, za koju smo vidjeli da je luđakinja, što bi automatski usralo onakvog lika kakav i treba biti.


Gle, možda sam samo ja taj koji je pesimističan... I koji NE želi igrati igru u kojoj se zombiji kreću i ponašaju kao da su na LSD-u. I valjda sam jedini kojem Leonov humor i zajebancija u četvorci nikako nije sjela.
Remake prvog Resija nije mijenjao formulu i, koliko znam, ljudi se nisu bunili. Zašto je ovo tako drastično promijenjeno? I ne mislim pritom samo na kameru zguza što, da ironija bude veća, me trenutno najmanje smeta od svega što sam vidio.
sanzo
2018 Lip 12 09:14:51 AM
Nisi jedini, ja uvijek govorim da je RE4 super igra ali loš resident evil. Zagonetke, ključevi, mali broj itema i metaka te napeta atmosfera su ono zbog čega su stari nastavci tako zabavni i to se je izgubilo u ovim tps nastavcima.

[member=228]Kabegami[/member] Claire nam treba, ja nikad nisam imao Leon disc. :D
Cloud
2018 Lip 12 09:52:18 AM
Nadam se da će staviti za PC platformu, kao i što je bio slučaj za prvi nastavak. Ugl, ovo izgleda i djeluje jebeno! Prekrasno! HYPE!!!
viper89
2018 Lip 12 10:08:39 AM
Jasno pise u clanku da izlazi i za PC platformu.
ikral
2018 Lip 12 10:48:18 AM
Da je u stilu REmakea bio bih sretniji.
Figo
2018 Lip 12 03:40:40 PM
najbolja stvar jučer prikazana na Sonijevoj konfi...
pa brate mili ovo čekam još od fenomenalnog Resident Evila 4!!
povratak korijenima, uz pravu Resi atmosferu, horor, zombiji, Leon, famozna kamera iza ramena.. to je to bejbiiiiiii!
Mislim obožavao sam Resi 7, ali ovo je pravi Resi.. ono što ga je definiralo u prošlosti.. sa elementima Resident Evila 4, najbolje igre u serijalu..
ovo ne može podbaciti..ne smije!  8)
F_i_C_O
2018 Lip 12 07:45:12 PM
Quote:

Nisi jedini, ja uvijek govorim da je RE4 super igra ali loš resident evil. Zagonetke, ključevi, mali broj itema i metaka te napeta atmosfera su ono zbog čega su stari nastavci tako zabavni i to se je izgubilo u ovim tps nastavcima.


Potpis ko kuća na ovo.
Emilijo
2018 Lip 12 08:41:37 PM
Koliko je samo third party igara najavljeno na ovom E3-ju, a ni jedna ne izlazi za Switch. Nova Nintendova konzola, stari problemi.
Ulogiraj se da bi komentirao.

Gamer on budget