• PC
  • PS4
  • XONE

Pro Evolution Soccer 2019

DATUM IZLASKA: 30.08.2018.

IZDAVAČ: Konami

DEVELOPER: PES Productions

ŽANR: Nogometna simulacija

PES 2019 je do detalja u igru prenio svoju najveću zvijezdu – Davida Beckhama

Također, prvi prikazi igre donijeli su neočekivano veliku količinu detalja i novih gameplay elemenata.

Napisao  Ponedjeljak, 18 Lipanj 2018

 PES je u novoj verziji izgubio Ligu Prvaka. Izgubio je i Borrusiu Dortmund. Ali nema veze, Konamiju ćemo ovaj put sve oprostiti, jer će im specijalnu verziju igre krasiti ni više Sir David Beckham. Tu je i devet novih licenciranih liga, ali to je manje važno.

Zapanjujuće je do kakve razine detalja je u igru ubačen baš miljenik kraljice Elizabete, koji će se u PES-u 2019 vratiti iz mirovine i krasiti terene sa svakim svojim ožiljkom, dlakom i vlasi na glavi. Da, Sir David je prokleto zgodan i u igri, što će oni snalažljiviji, vjerujemo, znati iskoristiti u borbi za slobodan televizor s njihovim boljim polovicama.

PES i Konami, očito je, ne mogu se boriti s bogatim Electronic Artsom i FIFA-om po pitanju licenci, međutim, PES je otišao korak dalje po pitanju grafičke prezentacije, s naglaskom na izgled igrača.

Veći skok od FIFA-e

Iako je već godinama konkurentan FIFA-i i po pitanju gameplayja, čiji se dvoboj sveo čisto na preferencije igrača i njihov ukus, PES je i ove godine, izgleda, napravio nešto veći korak više po pom pitanju od konkurencije. U gameplay videu ispod uvjeriti ćete se kako sve izgleda prirodnije nego prošle godine, udarci su nijansu fluidniji dok su pokreti i parade golmana sada realnije.

Također, ponašanje lopte je dovedeno na razinu više. Tu je i 11 novih skillova koje ćemo trebati naučiti, poput dodavanja bez gledanja, udaraca iz daljine u konstantno uzlaznoj putanji ili lobova na čije izvođenje sad možemo maksimalno utjecati. Po mojem skromnom mišljenju, PES sad za FIFA-om kaska isključivo s prezentacijom i licencama. Sve ostalo je u najmanju ruku jednako ili bolje, a kao što sam već napisao, izbor će pasti na igrače ovisno o preferencijama i ukusu.

PES 2019 stiže nikad ranije, već 30. 8. na PS4, Xbox One i PC, a, zanimljivo, Konami obećava kako će prvi put u povijesti rosteri igrača biti u potpunosti usklađeni stvarnim stanjem na dan izlaska. Mi im, poučeni prošlim iskustvima, još uvijek ne vjerujemo, ali živi bili pa vidili.

M3do
2018 Lip 18 07:57:25 PM
Registrirao sam se jer mi je fascinantno koliko ste pristrani prema PES-u. Okej, kužim da je autor članka PES fanboy, ali come on. Likovi se kreću kao da si ih navinuo, doslovno lete po terenu. Ovo mi više ispada kao da igram/gledam pinball nego nogomet.
ikral
2018 Lip 18 08:13:33 PM
Pa ćeš ih izvest na pravi put? Gud lak.
Fenix
2018 Lip 18 10:06:24 PM
Quote:

Registrirao sam se jer mi je fascinantno koliko ste pristrani prema PES-u. Okej, kužim da je autor članka PES fanboy, ali come on. Likovi se kreću kao da si ih navinuo, doslovno lete po terenu. Ovo mi više ispada kao da igram/gledam pinball nego nogomet.
Članak je subjektivan i kako sam napisao sve ovisi o preferencijama i ukusima. Ima nas koji više volimo FIFU ili PES pa možeš dosta puta primjetit kako koji autor navlači na neku igru. S tim na umu, FIFU sam birao ispred PES-a zadnjih 8 godina :D [member=721]M3do[/member]
Ulogiraj se da bi komentirao.